A Boglári Vendégház  

Házirendje 2023-ban:

Mint üzemeltetők  igyekszünk  mindent megtenni annak érdekében , hogy pihenésük örömteli és zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében kérjük az alábbi kéréseinket és a ház szabályait elfogadni és betartani szíveskedjenek.

Az ingatlan címe: 8630 Balatonboglár , Radnóti M. u.9. 

NTAK reg.száma: MA20001943

A ház üzemeltetőjének adatai a számlán megtalálhatóak. Érkezéskor,  ittlétük alatt -és távozáskor is a ház Gondnokával -Andreával  lesznek kapcsolatban.

ÉRKEZÉS (Check in): 13.00 h-15.00h  között.  Kérjük telefonáljon ha megérkeztek.

15:00h utáni érkezést csak 3 nappal érkezés előtt történő előzetes egyeztetés esetén tudjuk megoldani! 13.00h előtti érkezésre, és 9.15 utáni távozásra 2023.06.01-08.31 közt nincs lehetőség .

A  József A. utca vagy a Radnóti M u felől hajtson be a Károly közbe . A Károly közben lassan haladjon előre addig, amig  meg nem látja a nagy toló kapukat. Az egész ház bérlése esetén maximum 2db személyautóval lehet a zárt udvaron ingyenesen parkolni.Feltételei lejjebb olvashatóak.

ADMINISZTRÁCIÓ: Személyi igazolvány vagy útlevél illetve lakcímkártya bemutatása nélkül senkit nem fogadhatunk.  2021. 09.06. óta Kormányrendelet írja elő érkezéskor az okmányolvasó használatát, melyhez szükségesek ezek az okmányok! Gyermek vendégeinket is csak személyi igazolványuk, vagy útlevelük beolvasása után szállásolhatjuk el. Kutyával érkező vendégeinktől kérjük, hogy az eb oltási kiskönyvét hozzák magukkal, ennek hiányában nem fogadjuk az ebet. A csomagjaikat nem lehet a házba bejelentkezés előtt behozni, és kijelentkezés után sem tudjuk megőrizni azokat. Szálláshelyünket saját akaratukból, annak berendezéseit felelősségre használják és veszik igénybe, beleértve az emeletes ágyon való alvást is.

SZÁLLÁSDÍJ ÉS REZSI és EGYÉB KÖLTSÉGEK: A szállásdíj összege (létszámtól függetlenül ) az egész házrészre és nem fejenként értendő és fizetendő. Fizetés: számla ellenében átutalással, vagy készpénzzel , vagy szépkártyával lehetséges. A szállásdíj tartalmazza a hideg és a meleg víz költségét, és összesen  7kw nappali áram fogyasztását. Az esetleges túlfogyasztást 190Ft/ kw áron kell távozáskor kifizetni. Idegenforgalmi adó 550Ft/18évet betöltött személy. Kutya pótdíj: csak kint tartózkodó kutya :2500 Ft/éj/ kutya, kint és bent (is) tartózkodó kutya :3000Ft/éj/kutya +minden esetben 30.000 Ft kauciót kérünk/ melyet előre érkezéskor kérünk fizetni.Elektromos berendezéseink energia takarékosak, a villanykörtéink ledesek.

LEMONDÁSI FELTÉTELEK: Kifizetett  szállásdíj az érkezés előtt 120 nappal mondható le .-kizárólag írásban -, egyéb esetben a kifizetett összeg kötbérnek  minősül, így nem jár vissza sem részben -sem egészben. A lemondás adminisztrációs költsége 10.000Ft  2023.06.01-08.31. között  időpont módosításra nincs lehetőség. 120 napon belüli lemondás esetén a foglaló elvész, de lehetőségük van maguk helyett másnak átadni/eladni a foglalást. Amennyiben  teljes összegű szállásdíjat  egy összegben már fizették ,  de bármely okból nem tudnak eljönni és  ezt érkezés előtt minimum 30 nappal írásban!  jelezték .A foglalást átadhatják/eladhatják, de ezt csak a szállásadóval történt írásbeli egyeztetés után tehetik meg, a szállásadó írásbeli jóváhagyása után. Amennyiben nem élnek egyik lehetőséggel sem, az a befizetett teljes összeg elvesztésével jár. Szép kártyás fizetést CSAK TELJES ÁRÚ foglalásnál fogadunk el,szép kártyás foglalást viszont nem törlünk, és nem lehet más időpontra áttenni, se lemondani. A Kedvezményes áru (egyedi áras) foglalás esetén csak az egy összegben történő előre utalást, vagy a készpénzes fizetést fogadjuk el. 

 BEJELENTKEZÉS: Érkezéskor  a Gondnok körbe vezeti Önöket a házban. Csak az adatok rendszerbe való felvitele, a mérőórák vendéggel közösen történő leolvasása után adjuk át a ház kulcsait, a kapuk, a kulcsszéfek és wifi kódjait, valamint igény esetén a klímák távirányítóját a letét kifizetése után. Érkezéskor  80.000 Ft kauciót kérhetünk melyet készpénzben kell kifizetni. Kutyával érkezőktől MINDEN ESETBEN  plussz kauciót kérünk, a kaució összege: 30.000 Ft. A kulcs átvétele előtt megtekintett állapotban veszik át az ingatlant, mellyel elfogadják azt. 

IDEGEN FORGALMI ADÓ(IFA): 550Ft/éj(csak a 18.életévet betöltötteknek kell fizetni) helyben érkezéskor.

INGYENES PARKOLÁS:  ingyenesen kapun belül 2,maximum 3 normál méretű személy autóval. Minden további autóval a parkolást közterületen kell megoldaniuk. Kis teherautóval, kisbusszal utánfutóval, lakóautóval, terepjáróval, egyéb szerelvénnyel CSAK az utcán parkolhatnak. Ezt kérjük foglaláskor figyelembe venni, ebből nem akarunk vitát..Minden úszó és személy kapunk elektromos és kód zárral működik, működésüket érkezéskor elmagyarázzuk, megmutatjuk. 

HIGIÉNIA:   A házat minden vendég érkezése előtt ipari ózonnal (  is ) fertőtleníttetjük az Önök biztonsága érdekében. A szálláshelyet takarító cég takarítja, amit a tulajdonos leellenőrizve, és tisztán ad át Önöknek. Ottlétük alatt maguknak  kell ügyelniük a tisztaságra, ehhez minden eszköz biztosítva van a fürdőszobákban. Minden ágyneműnk magas hőmérsékleten mosott és vasalt. A párna és a paplan is allergia mentes. Alap esetben fejenként 1 lepedő+ 2db párna és 1 db nyári paplannal várjuk Önöket, de kérhetnek plusz párnát, és takarót, vagy pokrócot is. Foglalási időszakon belül ágynemű és törölköző csere 7 nap után van. Extra takarítás a kaució elvesztésével és +30.000Ft  kifizetésével jár.

 BIZTONSÁG: Mindkét apartmanban van szobaszéf, és füstérzékelő is. A szobaszéf egyénileg is kódolható, azonban hibás kódolás miatt a személyzet által történő kulcsos nyitás 1000Ft/alkalom. Kérjük vigyázzanak a saját és gyermekeik testi épségére, minden elektromos berendezés, különösen a főzőlapok és a sütő használata közben. Ne engedjék a főzőlapok, kávégépek, távirányítók ,sütő, mosógép és mosogatógép, kapuk, kódzárak, kulcs széfek és kapunyitó motorok...stb  gombjait kiskorú gyermekeiknek nyomkodni, tekergetni. Ha elhagyják a házat, a KAPUKAT és az ajtókat MINDIG minden esetben zárják be az ablakokkal együtt. Ha az ablakot bukón hagyják, a redőnyt húzzák le  mert a váratlanul érkező viharok miatt beeshet az eső! Kérjük, hogy az elektromos berendezéseket  kapcsolják ki, a telefon és egyéb töltőket húzzák ki a konnektorból. Napközben célszerű  a redőnyöket az erős napsütés miatt lehúzva tartani. A horgász stég saját tulajdonunk, használata saját felelősségre itt tartózkodásuk alatt ingyenes. Az udvari bejáratokat biztonsági kamera figyeli, melyet a foglalással tudomásul vesznek.

HULLADÉK KEZELÉS: A házban található szemetesekbe minden esetbe tegyenek műanyag zsákot! Romlandó, bomló szemetet legyenek kedvesek ne tároljanak  a házban lévő konyhai kukákban, kérjük, hogy vigyék ki az udvaron kihelyezett hulladék gyűjtő fekete edényekbe. A Teraszon , udvaron szabadtéren soha ne hagyjanak kint élelmiszereket. Műanyag palackok gyűjtése: kihelyezett zsákos és sárga  hulladékgyűjtőbe. A műanyag flakonokat kérjük ÖSSZENYOMVA beledobni!. A kupakokat városunkban jótékony célra gyűjtik, kérjük ne dobják el azokat!  A konyhákban gyűjtőedények vannak kirakva erre a célra, ahonnan mi szívesen elvisszük a gyűjtőpontra. Kérjük, hogy vasárnap és csütörtök este 22:00h ig a szemetet a házból vigyék ki az udvaron található  kukákba. Az elszállítás reggelén(hétfő, péntek) az utcára a személyzet viszi ki  az udvarról az utcára kukákat. 

LÉGKONDICIONÁLÁS: Az apartmanokban lévő egyénileg szabályozható  légkondicionálók használata -igény szerint- vehető igénybe. Kérjük  érkezéskor jelezzék igényüket,  hogy  a teljes  foglalási időszakra 22.500 Ft/klímaberendezés   letét fizetése után oda tudjuk adni a távirányítóját, és aktiválni tudjuk a működésüket.. Hét közben utólagosan  nincs rá  lehetőség. A klíma működését csak a letét kifizetése után aktiváljuk. Kérjük Önöket figyeljenek rá, hogy nyitott ablak/ajtó mellett ne üzemeltessék a klímát mert a berendezések érzékelővel ellátottak és gyakran le is tiltanak. Felhívjuk  figyelmüket, hogy a klíma FOLYAMATOS ésszerűtlen használata (nyitott ajtó- ablak, egész napos üzemeltetés 18 fokra állítva..stb) a napi 7kw limit áramfogyasztásba ritkán fér bele. Ezt vegyék figyelembe! A klíma leltét összege távozáskor visszajár a rezsiköltség elszámolása és kifizetése után.

VÉGTAKARÍTÁSI KÖLTSÉG: 7 éjszakánál rövidebb tartózkodás esetén számoljuk fel , a díja : 25.000 Ft/foglalás

NAPI TAKARÍTÁS: csak érkezés előtt 2 héttel előzetes egyeztetés után van lehetőség napi takarítás kérésére. Ára: 7500Ft/óra. FIGYELEM! A  kaució elvesztésével , és plussz a takarítási díj megfizetésével jár ha extra takarítást kell végeznünk! 

KÉRÉSRE TÉRÍTÉS MENTESEN BIZTOSÍTJUK: Kapun belül  zárt parkolást max 2 személyautóval, 3 ruhaszárító állványt, 2gyermek etetőszékeket, 2utazó gyerekágyakat, 1baba fürdető kádat,  korlátlan Wi-fi-t, 106 csatornát mindkét Tv-n, kapszulás kávéfőzőt (Tchibo vagy Dolce Gusto ), Hajszárítót, Wc papírt, folyékony szappant, mosogató szivacsot, mosogatószert,  takarító eszközöket, érkezéskor tiszta ágyneműt, kéztörlő és fürdőlepedő törölközőt, napozó ágyakat, igény esetén plussz párnát, takarót anatómiai relax párnát, só lámpát, varró és cipőtisztitó készletet, vasalót és vasalódeszkát, és esernyőt.

                                   Rossz tapasztalataink miatt SZIGORÚAN VESSZÜK a következőket:

KUTYA: Csak előre egyeztetés után  fogadunk  kutyát! Ha nem a megbeszélt fajtájú, méretű, vagy darabszámú  kutyával érkeznek, vagy az oltási könyvet nem tudják bemutatni, nem fogadjuk a kutyát. A kutya udvaron belül csak a Platán házrészben és annak udvarán tartózkodhat, és ott is  csak FOLYAMATOS  Felnőtt felügyelete mellett . A háziállat kísérője tartozik felelősséggel  az eb  testi épségéért. Csak a Platán házrészben szállásolható el,az  időszakosan  bezárt -felügyelet nélkül  hagyott kutya esetén "szobakennel " használata kötelező! Kérjük ,hogy otthonról hozzanak kutyájuknak etető -itató edényeket, és fekhelyet, folyamatosan felügyeljék , hogy  póráz nélkül ne jusson ki közterületre vagy a szomszédba, esetleg a másik házrészbe. Továbbá kérjük akadályozzák meg, hogy a vendégház udvarát és berendezéseit, bútorait tönkre tegye, és ürülékével szennyezze az udvart. Az ürüléket azonnal távolítsák el az udvarról, zacskózva dobják az udvari fekete kukába. A kutya edényeit TILOS a mosogató gépbe tenni! Figyeljenek rá, hogy a kutya ne zavarja ugatásával a szomszédokat. A kutyát (kapun belül -az udvaron sem!!!) lehet felügyelet nélkül hagyni ! A Platán házban a "Csíkos padlójú" hálószobába  valamint a Part házrészbe, annak udvarára, illetve a fedett és a műfüves grillteraszra bevinni tilos! Az ágyakba vinni, fotelokra felengedni tilos! Ha a kutya a házirendben foglaltak ellenére az ágyban tartózkodott, a kauciót teljes egészében az extra takarítási költséggel együtt fel fogjuk számolni.Csak egészséges, veszettség ellen oltott kutyát fogadunk! Hozzák magukkal az ezeket igazoló okmányokat. A kutya kísérője anyagi felelősséggel tartozik a kutya  által esetlegesen okozott kárért. Kérjük, hogy  naponta többször vigye el sétálni a kinti tartott kutyát is !

GYERMEK: A házban és annak udvarán  14 év alatti gyereket felügyelet nélkül hagyni szigorúan TILOS! 

-ÁGYAK, SZOBÁK, TERASZOK: Az ingatlanba mindig csak annyi vendéget fogadunk, ahány normál méretű, minőségi alvásra alkalmas fekvőhely (ágy) van. Nincs lehetőség otthonról hozott pótágyon, matracon, földön ,teraszon, udvaron -sátorban ..stb alvásra az adott szobába vagy apartmanba befogadható maximum létszám felett  plusz személyeknek. A francia ágyak nagyok, de 2 -és nem több személyesek! Az ágyrácsok nem bírják a  plussz terhelést, sem az azon való ugrálást. Kérjük rendeltetésüknek megfelelően használják Őket. Foglalás előtt tudomásuk volt a szobák és az ágyak kiosztásáról, melyet a foglalással együtt elfogadtak. Se bútorokat, se ágyakat ( kérésre sem! ) mozgatunk el a helyükről vagy helyezünk át másik szobába, Önök se tegyék! Tilos az ágy matracokat védő gumifüles ágyvédőt levenni! Ágy matrac sérülése(vizelet, étel,csokoládéfolt..stb) esetén 80. 000 Ft/matrac kártérítést kell fizetni. Minden nyílt láng használata az egész házban minden helyiségben szigorúan tilos( gyertya..stb) Kérjük ,hogy ne hagyjanak kint az udvaron , se a teraszon semmilyen élelmiszert!

VENDÉG:A ház udvarán vagy bármely helyiségében CSAK a Nálunk nyilvántartásban felvett FIZETŐ vendégeink tartózkodhatnak. Látogatót, vendéget fogadni a kapun belül egyik házrészben SEM lehet. Ennek megszegése a kaució azonnali elvesztésével jár.  

UDVAR: A Házigazda és a Gondnok reggel és/vagy  esténként locsolja a növényeket. Kérjük vigyázzanak a zöld felületekre, és a frissen telepített növényeinkre.Kerti Sátor állításra Nálunk sehol nincs lehetőség.  30m re van egy új  játszótér és egy új kosárlabdapálya,  a parton homokozók. 1db Gyermek futó biciklit előzetes kérés esetén díjmentesen  tudunk biztosítani gyermek vendégeinknek.  Tilos az udvaron autót mosni, párakaput használni.Kérjük a műfüves részre vigyázzanak!

KONYHA: Otthonról hozott "kotyogós" kávéfőző használata szigorúan TILOS! A használt sütő olajat, ételmaradékot  tilos a mosogatóba, WC- be, vagy bármely lefolyóba önteni, mindkét konyhában található egy piros edény étolaj gyűjtésére, szíveskedjenek ebbe , vagy egy műanyag flakonba gyűjteni. A főzőlapot használat után kérjük azonnal letakarítani, ne súrolják, karcolják éles tárgyakkal, se fém szivaccsal. Ne égessenek rá semmit. A Mosogatógépbe ne tegyenek kézi mosogatószert, CSAK mosogatógépbe való TABLETTÁT vagy GÉPI MOSOGATÓSZERT használjanak! Sütőt -főzőlapot és minden elektromos berendezést csak folyamatos felügyelet mellet használjanak.

ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK: Bármilyen otthonról hozott elektromos vagy gázüzemű berendezést,  (pl :ventilátor, mobil hűtődoboz, mobil klíma, elektromos páramentesítő vagy párásító, illóolaj párologtató..) vagy fűtő ( hősugárzó), főző berendezést (elektromos asztali kontakt grillt, gázpalackos kemping főzőt , gázos vagy faszenes bográcsozót vagy grillt)  használni a házban bel és kültéren is TILOS, konnektorba dugható folyadékos illatosítót, folyadékos  szúnyogriasztót (mindenhol van szúnyogháló) használni TILOS! Tilos bármilyen hosszabbító, és elosztó használata, valamint tilos a házból az udvarra hosszabbítót kivezetni,  a homlokzaton van több külső konnektor. . Elektromos autót, rollert  tölteni TILOS. Bitcoin és egyéb kripto valuta bányászatra alkalmas szervergépet használni tilos! 

DOHÁNYZÁS: TILOS a ház minden helyiségében , és a zárt teraszon cigarettázni, pipázni. gyertyát, füstölőt és egyéb nyílt lángot használni! Tilos a dohányzás beltéren mindenhol.Ez a szabály vonatkozik az elektromos és IQOS cigarettákra is.  A dohányzás csak az udvaron -kültéren engedélyezett. A csikkeket kérjük NE DOBÁLJÁK el az udvaron, vannak hamutartók kihelyezve. Porral oltó készülékeket a ház mindkét konyhájában találnak. Füstérzékelő riasztása, vagy tűz esetén kötelesek haladéktalanul hívni a 112. segélyhívót, majd a gondnokot a +3620 5101992 számon. A gondatlanságból eredő tűzeset miatt keletkezett minden kárt köteles az okozója hiánytalanul megtéríteni. 

TOILETT: ételmaradékot, tampont, tisztasági betétet,  konyhai papírtörlőt, tojás héjat, nedves baba és egyéb törlőkendőket, nedves toilettpapírt-popsitörlőt, és pelenkát, illetve egyéb tárgyakat (gyerekjátékok) a wc -be dobni tilos! Dugulás esetén 80.000 Ft dugulás elhárítási díjat számolunk fel! 

VISELKEDÉSI SZABÁLYOK: A ház "nyaraló -pihenő övezeti" besorolása miatt 23.00 h-09.00 h között az egész üdülő telepen szabadtéren -beleértve a ház udvarát, teraszait is, -hangoskodni, kiabálni, pingpongozni, és hangosan zenét hallgatni tilos! A vendégházban és annak udvarán az Önök személyes tárgyaiért,  kerékpárokért,  sporteszközökért, gumimatrac és egyéb eszközeikért, tárgyaikért, udvaron  parkoló autóik , valamint az Önök, kutyájuk és gyermekeik, testi épségéért nem vállalunk felelősséget. A Vendégházat és annak tartozékait, eszközeit saját akaratukból és saját felelősségükre veszik igénybe. A ház tartozékait, eszközeit, edényeit berendezési tárgyait, napozó ágyait, ágyneműit, takarókat, párnákat, evőeszközöket, és a törölközőket... a házból kivinni tilos! 

KÁR OKOZÁS, LOPÁS: Minden - rendeltetés szerű és nem rendeltetésszerű használatból vagy szándékosan- okozott kárt a gondnoknak HALADÉKTALANUL jelezni kell, és az okozott kárt  azonnal  meg kell téríteni függetlenül a kauciótól.( pl: leszakított ágyrács, összekent fal, ablak/ajtó üveg törés, bútorok rongálódása, kirángatott konnektor, összetört/elveszett távirányító, "szennyezett" ágymatrac, megrongált dísztárgyak, fali képek, csillárok, napernyők, lámpák, szaniterek,napozóágyak..stb) függetlenül attól .hogy felnőtt, gyermek vagy háziállat okozta. 1-2 db Tányér, és/vagy pohár törést nem kell jelezni, és nem számít káreseménynek. A Ház bármely kulcsának elvesztése esetén 25.000 Ft/zár pótdíjat számolunk fel.  Bármely TV Távirányító pótlása: 15.000 Ft. Minden lopás és szándékos károkozás rendőrségi feljelentést von maga után.

AMIT OTTHONRÓL HOZNIUK KELL: Konyharuhát vagy papírtölőt,  strand és egyéb törölközőket,  kicsi 40 literes szemetes zsákot, mosogató gép tablettát, folyékony mosószert és kávé kapszulát. 

AMIT NEM KELL HOZNI : folyékony kézi mosogatószert , mosogató szivacsot és a folyékony szappant. Normál felhasználásra elegendő WC- papírt biztosítunk

ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK RENDELLENES MŰKÖDÉSE: Bármely elektromos készülék meghibásodásának, vagy rendellenes működésének  észlelése esetén azonnal szólni kell a Gondnoknak (mosogatógép, mosógép, klíma ,villanybojler, kávéfőző, sütő, főzőlap, szag és páraelszívó, kiégett villanykörte...)

 MOSÓGÉP HASZNÁLATA: A mosógépbe CSAK FOLYÉKONY gépi mosószert használjanak!

TÖRÖLKÖZŐK: Csak benti használatra, udvarra és a partra kivinni tilos!

-WIFI, TV, Kapu és széf kódok: A kódokat érkezéskor közöljük. A Wifi ingyenes és korlátlan, 106 csatorna áll rendelkezésre mindkét házrészben 1 db síkképernyős távirányítós tv készüléken. A folyamatos, hibátlan működéséért a Szolgáltató a felelős.

TÁVOZÁS(CHECK OUT): 9.00 h-ig szíveskedjenek a távozás reggelén a szennyes ágyneműt le huzatolni, és a törölközőkkel együtt a földre ledobni,  az edényeket elmosogatva a helyükre rakva, hűtőszekrényeket kipakolva kérjük a házat és az udvart átvételkori állapotban átadni szíveskedjenek. 9.00 h-ig a ház minden helyiségből pakoljanak ki. 9.00-9.15 h- közt a házat  átvesszük, a mérőórát közösen leolvassuk, és rendezzük az anyagiakat. A házat 9.15-től takarító cég takarítja, és ipari ózonnal fertőtleníti szoros időbeosztás szerint, ezért későbbi távozásra nincs lehetőség. Ha érkezéskor kauciót fizettek -ha mindent rendben találtunk a takarítás után is-másnap hiánytalanul vissza utaljuk azt. Az esetlegesen takarításkor fellelt károkat minden esetben fotózzuk, videózzuk, dokumentáljuk. Távozás után a házban, vagy az udvaron talált tárgyakat nem őrzünk meg, ezért ügyeljenek arra, hogy mindent pakoljanak el. Kijelentkezés után a zárt udvari parkolót is el kell hagyniuk.  

 KEDVEZMÉNYEK: Bármely időszakban 14 éjszaka foglalása esetén 13 éjszakát fizet, egyet ajándékba kap.

KAUCIÓ: esetenként kauciót kérünk érkezéskor a helyszínen, melyet készpénzben kell kifizetni.  Összege 60.000Ft/foglalás

PROBLÉMA MEGOLDÁS: Tudomásul veszik, hogy a ház emeleti része magán terület. Önöktől teljesen elkülönített  bejáraton közelíthető meg, Önökkel nem érintkezik.  Az itt tartózkodás alatt felmerülő esetleges problémáikkal a Gondnokhoz tudnak fordulni telefonon: +36205101992 Tudomásul veszik, hogy -attól hogy a gondnok az ingatlan emeletén  él, - nem  tartózkodik folyamatosan házon belül,  ezért nem tud mindig azonnal az Önök rendelkezésre állni, de  ha jelzik -igyekszik minden felmerülő problémát rövid időn belül megoldani.

A  Vendégházunkban érvényes házirendet foglaláskor emailben megkapták, a foglaló átutalásával elfogadták azt, a  kulcs átvételével itt tartózkodásuk alatt magukra nézve kötelező érvényűnek veszik. Az anyagi  felelősséget minden esetben a számlán szereplő "megrendelő" vállalja.

Kellemes pihenést, felhőtlen nyaralást kíván:

A  Vezetőség