A Boglári Vendégház 

Házirendje 2022-ben:

Mint a Boglári Vendégház üzemeltetői igyekszünk  mindent megtenni annak érdekében , hogy pihenésük örömteli és zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében kérjük az alábbi szabályokat elfogadni, és betartani.

Az ingatlan címe: 8630, Balatonboglár , Radnóti M. u. 9. Károly köz sarok.NTAK reg.száma: MA20001943

A ház üzemeltetőjének adatai a számlán megtalálhatóak.

ÉRKEZÉS: 13.00 h-15.00 között. Egyedi megbeszélés kivételt képez.15:00 utáni érkezés esetén csak előzetes egyeztetés esetén tudjuk fogadni Önöket!


Érkezés a PLATÁN házrészbe: A  József A. u. felől a Károly közbe történő behajtással.A Károly köz kb. közepén jobbra lévő nagy toló kapuig.

Érkezés a PART házrészbe: A Radnóti M. u. felől a Károly közbe történő behajtással a sarkon lévő nagy toló kapuig.

INGYENES PARKOLÁS: Part apartman vendégeinek kapun belül ingyenesen 2db autóval, a Platán apartmanban megszálló vendégeinknek ingyenesen az udvaron 1db autóval(szükség esetén 2 db kisebb autóval) lehetséges.

 Személyi igazolvány /útlevél illetve lakcímkártya bemutatása nélkül senkit nem fogadunk.2021. 09.06. óta Kormányrendelet írja elő az okmányolvasó használatát! Gyermek vendégeinket is csak személyi igazolványuk,vagy útlevelük beolvasása után szállásolhatjuk el. A csomagjaikat nem lehet a házba bejelentkezés előtt behozni, és kijelentkezés után sem őrizzük azokat. Csak az adatok egyeztetése, és a házirend aláírása  után adjuk át a ház vagy az apartman kulcsait. Esetenként  érkezéskor (szúrópróba szerint) kauciót kérhetünk, melyet készpénzben kell kifizetni. A kaució összege: 30.000 Ft/apartman/itt tartózkodás

HIGIÉNIA és BIZTONSÁG: A házat minden vendég érkezése előtt ipari ózonnal (  is ) fertőtleníttetjük az Önök biztonsága érdekében.A szálláshelyet tisztán kapják meg,ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra, ehhez minden eszköz biztosítva van a fürdőszobákban.Mindkét apartmanban van szobaszéf, és füstérzékelő is. A Part apartman szénmonoxid érzékelővel is el van látva.Kérjük vigyázzanak a saját és gyermekeik testi épségére, minden elektromos berendezés, különösen a főzőlapok és a sütő használata közben.Ne engedjék a főzőlapok, kávégépek, távirányítók,sütő, mosógép és mosogatógép...stb  gombjait kiskorú gyermekeiknek nyomkodni, tekergetni.

HÁZIREND: Ha elhagyják a házat, a kapukat és az ajtókat MINDIG minden esetben zárják kulcsra, az ablakokat zárják be. Ha az ablakot bukón hagyják a redőnyt félig húzzák le  mert a váratlanul érkező viharok miatt beeshet az eső! Kérjük, hogy az elektromos berendezéseket (Tv, dekóder..stb) kapcsolják ki, a telefon és egyéb töltőket húzzák ki a konnektorból, és a napernyőket, napágyakat csukják össze. Napközben célszerű  a redőnyöket az erős napsütés miatt lehúzva tartani. A horgász stég saját tulajdonunk, használata saját felelősségre ingyenes.A csónakot az általunk biztosított evezőkkel és mentőmellénnyel együtt mindenki CSAK csaját felelősségére,  térítés ellenében  veheti igénybe.

HULLADÉK KEZELÉS: A szemetesekbe minden esetbe tegyenek műanyag zsákot!Romlandó, bomló szemetet legyenek kedvesek ne tároljanak napokig a házban lévő konyhai kukákban, kérjük, hogy vigyék ki az udvaron kihelyezett hulladék gyűjtő fekete edényekbe. 

Műanyag palackok gyűjtése: kihelyezett zsákos hulladékgyűjtőbe.Ide CSAK a műanyagot és a  flakonokat  kérjük ÖSSZENYOMVA beledobni!. A kupakokat városunkban jótékony célra gyűjtik, kérjük ne dobják el azokat!  A konyhákban gyűjtőedények vannak kirakva erre a célra, ahonnan mi szívesen elvisszük a gyűjtőpontra. Kérjük, hogy vasárnap és csütörtökön estig a szemetet a házból vigyék ki az udvaron található fekete kukába. Elszállítás reggelén  az utcára a személyzet  ki viszi a kukákat.

LÉGKONDICIONÁLÁS: Az apartmanokban lévő légkondicionáló használata -igény szerint- 12.000 Ft/apartman/7 éj felár ellenében vehető igénybe. Kérjük  érkezéskor jelezzék igényüket,  hogy  a teljes  foglalási időszakra előre fizetés után oda tudjuk adni a távirányítóját. Hét közben utólagosan igénylésre nincs lehetőség.A klíma működését csak fizetés után aktiváljuk. Kérjük Önöket figyeljenek rá, hogy nyitott ablak/ajtó mellett ne üzemeltessék a klímát mert a berendezések érzékelővel ellátottak és egy idő után letiltanak. 

IDEGENFORGALMI ADÓ( IFA) :helyben, készpénzben kell megfizetni. Ára: 450 Ft/éj/18 év feletti fő.

FŰTÉS:A  gázkazános-radiátoros fűtés szezon a Part apartmanban november 1.-április 15.- ig tart, ezen időszakban a fűtés költsége benne van az árban. 

                - A teljes ház bérlése esetén ebben az apartmanban 11.01-03.30.között infra panelekkel oldjuk meg a fűtést, melynek költsége :2500 Ft/éj.

       Végtakarítási költség: csak szezonban 07.01-09-01.közötti  a 4 éjszakánál rövidebb tartózkodás esetén számoljuk fel , a díja : 8000 Ft/ apartman , vagy 11.000 Ft/ház.

Napi takarítás kérése: csak érkezés előtt előzetes egyeztetés után van rá lehetőség : 4.500Ft/alkalom

TÉRÍTÉS MENTESEN BIZTOSÍTUNK:  Kapun belül ingyenes parkolást házrészenként. Gyermek etetőszékeket, utazó gyerekágyakat, baba fürdető kádat, futóbiciklit, a grillezéshez és bográcsozáshoz minden eszközt , 1 db horgász stéget,korlátlan Wi-fi-t, 106 csatornát a Tv-n, kapszulás Tchibo , Dolce Gusto, Philips Senseo kávéfőzőgépeket, Hajszárítót, Wc papírt,folyékony szappant, mosogató szivacsot, mosogatószert,tisztító és takarító eszközöket, érkezéskor a tiszta ágyneműt, törölközőt,napozó ágyakat, 1db ping-pong asztalt. Igény esetén anatómiai relax párnát és sólámpát.A bográcsozáshoz 1 db töltött gázpalackot ,és a zsámolyt térítés mentesen biztosítjuk.

                                   Rossz tapasztalataink miatt SZIGORÚAN VESSZÜK a következőket:

GYERMEK, KUTYA:Csak előre egyeztetve fogadunk kutyát!12 év alatti gyermek és/vagy  háziállat a házban, vagy az udvaron csak FOLYAMATOS!  felügyelet mellett tartózkodhat. A gyermek, és/vagy a háziállat kísérője felelősséggel tartozik a testi épségükért, és az általuk esetlegesen okozott kárért. Az emeletes ágy használata saját felelősségre történik.A házba felügyelet nélkül bezárva tartani se gyereket, se kutyát nem szabad! Kérjük ,hogy otthonról hozzanak kutyájuknak etető -itató edényeket, és fekhelyet,folyamatosan felügyeljék , hogy  ne jusson ki közterületre felügyelet nélkül, és gondoskodjanak róla ittlétük alatt egész nap (pl: friss víz).  Továbbá kérjük akadályozzák meg, hogy a vendégház udvarát és berendezéseit, bútorait tönkre tegye, és ürülékével szennyezze az udvart. Az ürüléket azonnal távolítsák el az udvarról, zacskózva dobják az udvari fekete kukába.Edényeit ne mosogassák a mosogató gépben !Figyeljenek rá, hogy ne zavarja ugatásával a szomszédokat, és ne veszélyeztesse senki testi épségét.A kutyát (kapun belül -az udvaron sem!!!) lehet felügyelet nélkül hagyni !Közterületen csak pórázzal lehet sétáltatni, és csak hivatalos kutyás strandon lehet a Balatonba bevinni (10 km re FONYÓDON van kutyás strand)Az ágyba, kanapéra, fotelba ne engedjék felmenni.Csak egészséges,veszettség ellen oltott kutyát fogadunk!Kutya pótdíja 1200 Ft/éj/ kutya.+minden esetben 30.000 Ft kauciót kérünk/  melyet előre érkezéskor kérünk fizetni. 

-ÁGYAK, SZOBÁK:Az ingatlanba mindig csak annyi vendéget fogadunk, ahány normál méretű, minőségi alvásra alkalmas fekvőhely (ágy) van. Nincs lehetőség otthonról hozott pótágyon, matracon, földön ,teraszon,udvaron -sátorban ..stb alvásra az adott szobába vagy apartmanba befogadható maximum létszám felett  plusz személyeknek. A ház udvarán vagy bármely helyiségében CSAK a Nálunk nyilvántartásban felvett fizető vendégeink tartózkodhatnak. Látogatót, vendéget fogadni a kapun belül NEM lehet. Ennek megszegése a kaució azonnali elvesztésével jár.Második figyelmeztetésnél távozniuk kell.Tudomásul veszik, hogy a Platán apartmanban max. létszám  5 felnőtt+1 baba . A  Part apartmanban max. létszám 6 felnőtt +1 gyermek. Ha mindkét apartmant együtt(egész ház) bérlik, összesen 11 felnőtt és 1  gyerek+2 baba  tartózkodhat egyszerre. A francia ágyak nagyok,de két és nem több személyesek! Az ágyrácsok nem bírják az ilyen jellegű terhelést.Kérjük e szerint használni Őket. Foglalás előtt tudomásuk volt a szobák és az ágyak kiosztásáról, melyet a foglalással elfogadtak.Se bútorokat, se ágyakat ( kérésre sem! ) mozgatunk el a helyükről vagy helyezünk át másik szobába, Önök se tegyék!

UDVAR:A kertünk parkosított jellegű, és azt a házigazda gondozza. Felújításunk után a kertet újra kellett telepítenünk ,Kérjük ügyeljenek a frissen ültetett( még kicsi )növényeink épségére, kérjük ne tapossák, törjék le azokat.Sátor állításra nincs lehetőség. Otthonról hozott gyerek pancsoló medencét a Part házrész északi teraszán állíthatnak(a füvön tilos!)  

SPORT: A Part ház parkosított zöld udvarát szeretnénk megőrizni , pihenésre alkalmasan tartani ezért itt  focizni, és egyéb sporttevékenységet végezni tilos,  30m re van a játszótér, a kosárlabdapálya, és erre a célra ott a part...Pingpong asztalt csak a Platán házrész lakóinak tudjuk biztosítani.Gyermek futó biciklit mindkét házrész számára díjmentesen tudunk biztosítani.

GRILLEZÉS: Szélben, viharban az udvaron tüzet gyújtani szigorúan Tilos, grillezéskor a tüzet őrizetlenül hagyni, gyertyát, fáklyát a kertben égve hagyni szigorúan TILOS! Tüzet rakni csak a grillezőben lehet, a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával. A grillezőbe faszénen kívül más éghető anyagot tenni szigorúan tilos!Minden esetben győződjenek meg róla, hogy a grillezés után a parazsat is biztosan  eloltották , a gyertyákat, szúnyogriasztó spirálokat..stb  eloltották e.Távozáskor a grillt kérjük tisztán, kipucolva átadni (ahogy érkezésükkor átvették). A Grillkert a Part apartmanhoz tartozik.A Platán apartman lakóinak- igény esetén- mobil grillt és/vagy gázpalackos bográcsozási  lehetőséget biztosítunk.

- Bármilyen otthonról hozott elektromos vagy gázüzemű berendezést, hűtő (pl :ventilátor, mobil hűtődoboz, mobil klíma, elektromos páramentesítő vagy párásító, illóolaj párologtató..) vagy fűtő ( hősugárzó), főző berendezést (elektromos asztali kontakt grill, gázpalackos kemping főző vagy grill)  használni a házban beltéren  TILOS! Vízcsapra köthető párakaput, konnektorba dugható illatosítót, folyadékos  szúnyogriasztót (mindenhol van szúnyogháló) használni TILOS!  Tilos bármilyen hosszabbító, és elosztó használata, valamint tilos a házból az udvarra hosszabbítót kivezetni, mindkét apartmannál van a homlokzaton külső konnektor roller, vagy telefontöltésre. Elektromos autót tölteni TILOS. Bitcoin és egyéb kriptonvaluta bányászatra alkalmas szervergépet használni tilos!

- TILOS a ház minden helyiségében gyertyát, füstölőt és egyéb nyílt lángot használni! Tilos a dohányzás, amely vonatkozik az elektromos és IQOS cigarettákra is.  A dohányzás csak az udvaron engedélyezett. A csikkeket kérjük NE DOBÁLJÁK el az udvaron, vannak hamutartók kihelyezve. Porral oltó készülékeket a ház mindkét konyhájában találnak.Füstérzékelő riasztása, vagy tűz esetén kötelesek haladéktalanul hívni a 112. segélyhívót, majd a tulajdonost a +3620 5101992 számon.A gondatlanságból eredő tűzeset miatt keletkezett minden kárt köteles az okozója hiánytalanul megtéríteni.Otthonról hozott "kotyogós"kávéfőző használata szigorúan TILOS!

- A WC-be ételmaradékot, tampont, tisztasági betétet,  konyhai papírtörlőt, tojás héjat, nedves baba törlőkendőt-popsitörlőt, és pelenkát, illetve egyéb tárgyakat (gyerekjátékok) dobni tilos! Dugulás esetén 50.000 Ft dugulás elhárítási díjat számolunk fel! A használt sütő olajat tilos a mosogatóba, WC- be, vagy bármely lefolyóba önteni, minden konyhában található egy piros edény erre a célra, szíveskedjenek ebbe , vagy egy műanyag flakonba gyűjteni.A főzőlapot használat után kérjük azonnal letakarítani, ne súrolják, karcolják éles tárgyakkal, se fém szivaccsal.Ne égessenek rá semmit.

- A ház "nyaraló -pihenő övezeti" besorolása miatt 23.00 h-09.00 h között az egész üdülő telepen szabadtéren -beleértve a ház udvarát, teraszait is, -hangoskodni, kiabálni, és hangosan zenét hallgatni tilos!

-Tilos az ágy matracokat védő ágyvédőt levenni!Ágy matrac sérülése(vizelet, étel,csokoládéfolt..stb) esetén 50. 000 Ft/matrac kártérítést kell fizetni.A vendégházban és annak udvarán az Önök személyes tárgyaiért,  kerékpárokért,  sporteszközökért, gumimatrac és egyéb eszközeikért, tárgyaikért, udvaron és a ház előtt parkoló autóik ,  valamint az Önök és gyermekei, háziállatai testi épségéért nem vállalunk felelősséget.A Vendégházat és annak tartozékait, eszközeit saját akaratukból és saját felelősségükre veszik igénybe.Elfogadják, hogy a ház felső szintjén a tulajdonos él , életvitel szerűen ott tartózkodik, Önöktől teljesen elkülönített  bejáraton közlekedik. Tudomásul veszik, hogy a ház emeleti része magán terület.

- A ház tartozékait, eszközeit, edényeit berendezési tárgyait, napozó ágyait,ágyneműit, takarókat, párnákat,evőeszközöket, és a törölközőket... a házból kivinni tilos!

KÁR OKOZÁS: Minden - nem rendeltetésszerű használatból vagy szándékosan- okozott kárt a gondnoknak HALADÉKTALANUL jelezni kell, és az okozott kárt  azonnal  meg kell téríteni függetlenül a kauciótól.( pl: leszakított ágyrács, összekent fal, bútorok rongálódása, kirángatott konnektor, összetört -elveszett távirányító, "szennyezett" ágymatrac, megrongált dísztárgyak,fali képek,csillárok, napernyők,lámpák,szaniterek, ..stb) függetlenül attól hogy felnőtt,gyermek vagy háziállat okozta. A Ház bármely kulcsának elvesztése esetén zárat kell cseréltetnünk, ennek a díja: 25.000 Ft/zárcsere. A napozóágy pótlása : 20.000 Ft/db .Bármely Távirányító pótlása: 15.000 Ft.

-Minden ágyneműnk magas hőmérsékleten mosott, vasalt. A párna és a paplan is allergia mentes. Alap esetben lepedő+ 1db felhuzatolt kispárna és 1 db felhuzatolt nyári paplannal várjuk Önöket, de ha előzetesen jelzik,kérhetnek nagypárnát, anatómiai  relax párnát is.Foglalási időszakon belüli  ágynemű csere díja: 4500 Ft/ágynemű garnitúra. Csak lepedő csere 2000 Ft/lepedő. Turnus közben napi takarítás: kérésre 4500Ft/alkalom.  Takarító eszközöket biztosítunk a házban. Vasalót és vasalódeszkát igény esetén biztosítunk.Konyharuhát, plussz törölközőket, 30-40 literes szemetes zsákot,mosogató gép tablettát és kávé kapszulát hozni kell -de WC- papírt, mosogatószert , mosogató szivacsot és a folyékony szappant -a ház biztosítja. 

ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK:Bármely elektromos készülék meghibásodásának, vagy rendellenes működésének  észlelése esetén azonnal szólni kell a gondnoknak (mosogatógép, mosógép, klíma ,villanybojler, kávéfőző, sütő, főzőlap, szag és páraelszívó, kiégett villanykörte...)

A Mosogatógépbe ne tegyenek kézi mosogatószert, CSAK mosogatógépbe való tablettát használjanak!A mosógépbe kérjük por alakú mosószert ne , CSAK FOLYÉKONY mosószert használjanak!

-A Wifi ingyenes és korlátlan, de a folyamatos, hibátlan működéséért a Szolgáltató( ZNET ) a felelős. 

TÁVOZÁS: 9.15 h-ig. 

Korai érkezésre, és későbbi távozásra 2021 07.01 - 08.30 között nincs lehetőség, egyéb időszakban előzetes megállapodás alapján.Szíveskedjenek a távozás reggelén a szennyes ágyneműt le huzatolni, és a törölközőkkel együtt a földre ledobni,  9.00 h-ig minden helyiségből kipakolni. 9.15 h- kor a házat a kulcsokkal együtt átvesszük. A házat takarító cég takarítja, és ipari ózonnal fertőtleníti szoros időbeosztás szerint. Ha érkezéskor kauciót fizettek -ha mindent rendben találtunk a takarítás után is-másnap hiánytalanul visszautaljuk azt. Távozás után a házban, vagy az udvaron talált tárgyakat kidobjuk, semmit nem őrizzük meg.Ügyeljenek arra, hogy mindent pakoljanak el.Kijelentkezés után a zárt udvari parkolót, illetve a házhoz tartozó ház előtt lévő lekordonozott utcai parkolót is kérjük elhagyni. 

 ELŐFOGLALÁS/KEDVEZMÉNYEK/Akciók:

- Amennyiben jól érezték magukat és visszajönnének, abban az esetben jogosultak ugyanazon az áron és az előző évivel azonos  turnushéten jönni a következő nyáron, ha az 50% foglaló díját legkésőbb október 31.- ig elutalják. Ez egy egyszeri lehetőség mindenkinek, de csak a 7 éjszakás  turnusos vendégekre vonatkozik.

-Amennyiben egybefüggően 14 éjszakát  foglalnak, 1 éjszaka ára :a HÁZUNK AJÁNDÉKA

- AJÁNDÉKBA adunk 1 éjszakát: Ha szeptember 18-március 10 között   (a kiemelt időszakok kivételével )  csak hétköznapokra eső 4 éjszakára érkezik, akkor csak 3 éjszakát fizet,  a 4. éjszaka árát ajándékba adjuk. A kedvezmények nem vonhatóak össze!

Önkormányzati rendelet : Május 15.-szeptember 15.-ig a ház előtt lévő szabad strand területén partról horgászni TILOS.A saját vízben lévő stégünkről, és csónakból egész évben lehet. 

A  Vendégházunkban érvényes házirendet kérjük elfogadni, és itt tartózkodásuk alatt magukra nézve kötelező érvényűnek venni. A számlán szereplő "megrendelő" jelen házirendet érkezéskor megkapja, és aláírásával elismeri, hogy annak tartalmát ismeri és ismertette a  vele együtt érkezőkkel. Azt mindannyian elfogadják, és betartják az abban foglaltakat.

Az itt tartózkodás alatt bármely kérés esetén Gondnokunk áll rendelkezésükre telefonon: +36205101992

Kellemes pihenést, felhőtlen nyaralást kíván:

A Boglári Vendégház Vezetősége