A Boglári Vendégház 

Házirendje 2021-ben:

Mint a Boglári Vendégház üzemeltetői igyekszünk  mindent megtenni annak érdekében , hogy pihenésük örömteli és zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében kérjük az alábbi szabályokat elfogadni, és betartani.

Az ingatlan címe: 8630, Balatonboglár , Radnóti M. u. 9. NTAK reg.száma: MA20001943

ÉRKEZÉS: 14.00 h-16.00 között.Ettől eltérő időpontban csak előzetes egyeztetéssel lehetséges.

INGYENES PARKOLÁS: Közvetlenül a  ház előtt lekordonozott részen max.2db  autóval, az udvaron 1 db autóval lehetséges

 Személyi igazolvány vagy útlevél bemutatása nélkül senkit nem fogadunk, mivel 2021. 09.06. óta Kormányrendelet írja elő az okmányolvasó használatát! Gyermek vendégeinket is csak személyi igazolványuk,vagy útlevelük beolvasása után szállásolhatjuk el. A csomagjaikat nem lehet a házba bejelentkezés előtt behozni, és kijelentkezés után sem őrizzük azokat. Csak az adatok egyeztetése, és a házirend aláírása  után adjuk át a ház vagy az apartman kulcsait. Esetenként  érkezéskor (szúrópróba szerint) kauciót kérünk, melyet készpénzben kell kifizetni. A kaució összege: 30.000 Ft/apartman

HIGIÉNIA és BIZTONSÁG: A házat minden vendég érkezése előtt ipari ózonnal (is ) fertőtleníttetjük az Önök biztonsága érdekében.

HÁZIREND: Ha elhagyják a házat, a kapukat és az ajtókat minden esetben zárják kulcsra, az ablakokat zárják be vagy hagyják "bukón", és a redőnyt  húzzák le. (a váratlanul érkező viharok miatt beesik az eső).Kérjük, hogy az elektromos berendezéseket kapcsolják ki, a telefon és egyéb töltőket húzzák ki a konnektorból, és a napernyőket, napágyakat csukják össze. Napközben célszerű  a redőnyöket az erős napsütés miatt lehúzva tartani. A horgász stég használata saját felelősségre ingyenes, a csónakot az általunk biztosított evezőkkel és mentőmellénnyel együtt mindenki CSAK csaját felelősségére, és térítés ellenében (2500 Ft/nap) veheti igénybe.

HULLADÉK KEZELÉS: A szemetesekbe minden esetbe tegyenek műanyag zsákot. Romlandó, bomló szemetet legyenek kedvesek ne tároljanak napokig a házban lévő konyhai kukában, kérjük, hogy vigyék ki az udvaron kihelyezett hulladék gyűjtő edényekbe. Műanyag palackok gyűjtése: kihelyezett zsákos hulladékgyűjtőbe.Ide CSAK a műanyag flakonokat  kérjük összenyomva beledobni!. A kupakokat városunkban jótékony célra gyűjtik, kérjük ne dobják el azokat!  A konyhákban gyűjtőedények vannak kirakva erre a célra, ahonnan mi szívesen elvisszük a gyűjtőpontra. Szemét elszállítás minden hétfőn és pénteken reggel 8.00 h körül történik.Kérjük, hogy vasárnap és csütörtökön estig  a szemetet a házból vigyék ki az udvaron található fekete kukába.Az elszállítást a gondnok oldja meg.

LÉGKONDICIONÁLÁS: Az apartmanokban lévő légkondicionáló használata -igény szerint- 12.000 Ft/apartman/7 éj felár  ellenében vehető igénybe. Kérjük  érkezéskor  döntsék el, és jelezzék igényüket  hogy  a teljes  foglalási időszakra fizetés után oda tudjuk adni a távirányítóját. A klíma alapesetben áramtalanítva van, működését csak fizetés után aktiváljuk. Kérjük Önöket -annak ellenére hogy fizettek érte, -nyitott ablak/ajtó mellett ne üzemeltessék a klímát mert a berendezések egy idő után letiltanak. 

IFA: Az Idegenforgalmi adót helyben készpénzben kell megfizetni. 450 Ft/éj/18 év feletti fő.

FŰTÉS:A  gázkazános-radiátoros fűtés a Part apartmanban november 1.-április 15.- ig tart, ezen időszakban a fűtés költsége benne van az árban. Ezen időszakon kívül klímával lehet fűteni, amelynek költsége szintén benne van az árban.

                - A Platán apartmanban 11.hó 30-ig. csak klímával fűthetnek.A teljes ház bérlése esetén 12.01-03.30.-ig infra panelekkel oldjuk meg a fűtést, melynek költsége 2500 Ft/éj.

       Végtakarítási költség: csak a nyári szezonban a 4 éjszakánál rövidebb tartózkodás esetén számoljuk fel ,a  díja : 5000 Ft/ apartman 

TÉRÍTÉS MENTESEN BIZTOSÍTUNK:  Gyermek etetőszéket, baba fürdető kádat, futóbiciklit, a grillezéshez és bográcsozáshoz minden eszközt , 1 db horgász stéget,korlátlan Wi-fi-t, 106 csatornát a Tv-n, kapszulás Tchibo , Dolce Gusto, Philips Senseo kávéfőzőgépeket, Hajszárítót, Wc papírt,folyékony szappant, mosogató szivacsot, mosogatószer,tisztító és takarító eszközöket, érkezéskor a tiszta ágyneműt, napozó ágyakat. Igény esetén anatómiai relax párnát és sólámpát.A bográcsozás hoz a töltött gázpalackot ,és a zsámolyt térítés mentesen biztosítjuk.

                                   Rossz tapasztalataink miatt SZIGORÚAN VESSZÜK a következőket:

GYERMEK, KUTYA: 12 év alatti gyermek és/vagy  háziállat a házban, vagy az udvaron csak FOLYAMATOS!  felügyelet mellett tartózkodhat. A gyermek, és/vagy a háziállat kísérője felelősséggel tartozik a testi épségükért, és az általuk esetlegesen okozott kárért. Az emeletes ágy használata saját felelősségre történik.A házba felügyelet nélkül bezárva tartani se gyereket, se kutyát nem szabad! Kérjük hogy folyamatosan felügyeljék a házi kedvencüket,  ne jusson ki közterületre felügyelet nélkül, és gondoskodjanak róla egész nap (pl: friss víz).  Továbbá kérjük akadályozzák meg, hogy a vendégház udvarát és berendezéseit, bútorait tönkre tegye, és ürülékével szennyezze az udvart. Az ürüléket azonnal eltávolítsák el az udvarról, zacskózva dobják az udvari fekete kukába.Figyeljenek rá, hogy ne zavarja ugatásával a szomszédokat, és ne veszélyeztesse senki testi épségét.A kutyát (kapun belül az udvaron sem!!!) lehet felügyelet nélkül hagyni !Főszezonban nem fogadunk kutyát.Az ágyba, kanapéra, fotelba ne engedjék felmenni.Kutya pótdíja 1200 Ft/éj /1 kutya.+minden esetben 30.000 Ft kaució.Kutyát nem fogadunk 07.10- 08.20 közötti főszezoni időszakban,

-ÁGYAK, SZOBÁK:Az ingatlanba mindig csak annyi vendéget fogadunk, ahány normál méretű, minőségi alvásra alkalmas fekvőhely (ágy) van. Nincs lehetőség otthonról hozott pótágyon, matracon, földön ,udvaron -sátorban ..stb alvásra a befogadható létszám felett  plusz személynek. A ház udvarán vagy bármely helyiségében CSAK a Nálunk NTAK  nyilvántartásban szereplő fizető vendégeink tartózkodhatnak. Tudomásul veszik, hogy a Platán apartmanban max. 4 felnőtt és 1 gyerek, a Part apartmanban max. 6 felnőtt és 1 gyerek tartózkodhat. Ha mindkét apartmant egyben bérlik, összesen 10 felnőtt és 2 gyerek tartózkodhat egyszerre a házban.Látogatót, vendéget fogadni a kapun belül NEM lehet. Gyermek kortól  és nemtől függetlenül 1 főnek számít. A francia ágyak 2 és nem több személyesek! Kérjük e szerint használni Őket. Foglalás előtt tudomásuk volt a szobák és az ágyak kiosztásáról, melyet a foglalással elfogadtak.Se bútorokat, se ágyakat ( kérésre sem ) mozgatunk el a helyükről vagy helyezünk át másik szobába, Önök se tegyék!

GRILLEZÉS: Szélben, viharban az udvaron tüzet gyújtani szigorúan Tilos, grillezéskor a tüzet őrizetlenül hagyni, gyertyát, fáklyát a kertben égve hagyni TILOS! Minden esetben győződjenek meg róla, hogy a grillezés után a parazsat biztosan  eloltották e, a gyertyákat elfújták e.Távozáskor a grillt kérjük tisztán, kipucolva átadni (ahogy érkezésükkor átvették). A Grillkert a Part apartmanhoz tartozik.A Platán apartman lakóinak igény esetén mobil grillt és bográcsozási  lehetőséget biztosítunk.

- Bármilyen otthonról hozott elektromos vagy gázüzemű berendezést, hűtő (pl :ventilátor, mobil hűtődoboz, mobil klíma, elektromos páramentesítő vagy párásító, illóolaj párologtató..) vagy fűtő ( hősugárzó), főző berendezést (elektromos asztali kontakt grill, gázpalackos kemping főző vagy grill)  használni  beltéren  TILOS! Vízcsapra köthető párakaput, konnektorba dugható illatosítót, folyadékos  szúnyogriasztót (mindenhol van szúnyogháló) használni TILOS!  Tilos bármilyen hosszabbító, és elosztó használata, valamint tilos a házból az udvarra hosszabbítót kivezetni.  

- TILOS a ház minden helyiségében gyertyát, füstölőt és egyéb nyílt lángot használni! Tilos a dohányzás, amely vonatkozik az elektromos és IQOS cigarettákra is.  A dohányzás csak az udvaron engedélyezett. A csikkeket kérjük NE DOBÁLJÁK el az udvaron, vannak hamutartók kihelyezve. Porral oltó készülékeket a ház mindkét konyhájában találnak.Tűz esetén kötelesek haladéktalanul hívni a 112. segélyhívót, majd a tulajdonost a +3620 5101992 számon.A gondatlanságból eredő tűzeset miatt keletkezett minden kárt köteles az okozója hiánytalanul megtéríteni.

- A WC-be ételmaradékot, tampont, tisztasági betétet,  konyhai papírtörlőt, tojás héjat, nedves baba törlőkendőt-popsitörlőt, és pelenkát, illetve egyéb tárgyakat (gyerekjátékok) dobni tilos! Dugulás esetén 50.000 Ft dugulás elhárítási díjat számolunk fel! A használt sütő olajat tilos a mosogatóba, WC- be, vagy bármely lefolyóba önteni, minden konyhában található egy piros edény erre a célra, szíveskedjenek ebbe , vagy egy műanyag flakonba gyűjteni.

- A ház "nyaraló -pihenő övezeti" besorolása miatt 23.00 h-09.00 h között az egész üdülő telepen szabadtéren -beleértve a ház udvarát, teraszait is, -hangoskodni, kiabálni, és hangosan zenét hallgatni tilos!

-Tilos az ágy matracokat védő ágyvédőt kivenni!A vendégházban és annak udvarán az Önök személyes tárgyaiért,  kerékpárokért,  sporteszközökért, és egyéb eszközeikért, autóik biztonságáért, és az Önök testi épségéért  nem vállalunk felelősséget.A Vendégházat és annak tartozékait saját akaratukból és saját felelősségükre veszik igénybe.Elfogadják, hogy a ház felső szintjén a tulajdonos életvitel szerűen ott tartózkodik, Önöktől teljesen elkülönített bejáraton közlekedik. Tudomásul veszik, hogy a ház emeleti része magán terület.

- A ház tartozékait, eszközeit, edényeit berendezési tárgyait, napozó ágyait,ágyneműit, takarókat, párnákat,evőeszközöket, törölközőket... a házból kivinni tilos!

KÁR OKOZÁS: Minden okozott kárt a gondnoknak HALADÉKTALANUL jelezni kell, és az okozott kárt kötelesek azonnal  meg téríteni ( leszakított ágyrács, összekent fal, bútorok rongálódása, kirángatott konnektor, összetört -elveszett távirányító, "szennyezett" ágymatrac, megrongált dísztárgyak,fali képek,csillárok, napernyők,lámpák,szaniterek..stb). A Ház bármely kulcsának elvesztése esetén zárat kell cseréltetnünk, ennek a díja: 20.000 Ft/zárcsere. A napozóágy pótlása : 15.000 Ft/db .Bármely Távirányító pótlása: 10.000 Ft.

-Minden ágyneműnk magas hőmérsékleten mosott, vasalt. A párna és a paplan is allergia mentes. Alap esetben 1db felhuzatolt párna és 1db nyári paplannal várjuk Önöket, de ha előzetesen jelzik,anatómiai alvó relax párnát is biztosítunk.Turnus közbeni ágynemű csere díja: 2500 Ft/ágynemű garnitúra. Csak lepedő csere 1000 Ft/lepedő. Turnus közben takarítás nincs, szükség esetén ehhez  minden eszközt megtalálnak a házban. Konyharuhát, törölközőket, 30-40 literes szemetes zsákot,mosogató gép tablettát és kávé kapszulát hozni kell -de WC- papírt, mosogatószert , mosogató szivacsot és a folyékony szappant -a ház biztosítja. 

-A Wifi ingyenes és korlátlan, de a folyamatos, hibátlan működéséért nem vállalunk felelősséget. A hálózat időnként a turizmus miatt túlterhelt.

TÁVOZÁS: 9.00 h-ig. 

Korai érkezésre, és későbbi távozásra 2021 06.01 - 08.30 között nincs lehetőség. Szíveskedjenek a távozás reggelén a szennyes ágyneműt le huzatolva a földre dobni, és 9.00 h-ig minden helyiségből kipakolni. 9.15 h- kor a házat a kulcsokkal együtt átvesszük. A házat takarító cég takarítja, és ipari ózonnal fertőtleníti szoros időbeosztás szerint. Ha érkezéskor kauciót fizettek -ha mindent rendben találtunk a takarítás után is-másnap hiánytalanul visszautaljuk azt. Távozás után a házban, vagy az udvaron talált tárgyakat nem őrizzük meg.Ügyeljenek arra, hogy mindent pakoljanak el.Kijelentkezés után a zárt udvari parkolót, illetve a házhoz tartozó lekordonozott utcai parkolót is kérjük elhagyni. 

 ELŐFOGLALÁS/KEDVEZMÉNYEK/Akciók:

- Amennyiben jól érezték magukat és visszajönnének, abban az esetben jogosultak ugyanazon az áron és az előző évivel azonos  turnushéten jönni a következő nyáron, ha a 30% foglaló díját legkésőbb október 31.- ig elutalják. Ez egy egyszeri lehetőség mindenkinek.

-Amennyiben egybefüggően 14 éjszakát  foglalnak, 1 éjszaka ára :a HÁZUNK AJÁNDÉK

- AJÁNDÉKBA adunk 1 éjszakát: Ha szeptember 18-március 1 között   (a kiemelt időszakok kivételével )  csak hétköznapokra eső 3 éjszakát fizet, a 4. éjszakát ajándékba adjuk. A kedvezmények nem vonhatóak össze!

Önkormányzati rendelet : Május 15.-szeptember 15.-ig a ház előtt lévő szabad strand területén partról horgászni TILOS.A saját vízben lévő stégünkről és csónakból egész évben lehet. A  Vendégházunkban érvényes házirendet kérjük elfogadni, és itt tartózkodásuk alatt magukra nézve kötelező érvényűnek venni. A számlán szereplő "megrendelő" jelen házirendet érkezéskor megkapja, és aláírásával elismeri, hogy annak tartalmát ismeri és ismertette a  vele együtt érkezőkkel. Azt mindannyian elfogadják, és betartják az abban foglaltakat.

Az itt tartózkodás alatt bármely kérés esetén Gondnokunk áll rendelkezésükre telefonon: +36205101992

Kellemes pihenést, felhőtlen nyaralást kíván:

A Boglári Vendégház Vezetősége