A Boglári Vendégház 

Házirendje 2021-ben:

Mint a Boglári Vendégház üzemeltetői igyekszünk  mindent megtenni annak érdekében , hogy pihenésük örömteli és zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében kérjük az alábbi szabályokat elfogadni, és betartani.

Az ingatlan címe: 8630, Balatonboglár , Radnóti M. u. 9. NTAK reg.száma:MA20001943

ÉRKEZÉS: Check in: 15.00 h- tól -16.00 h -ig. 

-Ettől eltérő érkezés esetén előzetes egyeztetés szükséges! Személyi igazolvány vagy útlevél, lakcímkártya, és az oltást igazoló kártya nélkül(amennyiben a törvény előírja, hogy kötelező)  senkit nem fogadhatunk. A csomagjaikat nem lehet a házba bejelentkezés előtt behozni, és kijelentkezés után sem őrizzük azokat. Az adatok egyeztetése, és a házirend aláírása  után átadjuk a  ház vagy az apartman kulcsait. Esetenként  érkezéskor (szúrópróba szerint) kauciót kérünk, melyet készpénzben kell kifizetni. A kaució összege: 30.000 Ft/foglalás.

BIZTONSÁG: A házat 2 éve minden vendég érkezése előtt ipari ózonnal (is )fertőtlenítjük az Önök biztonsága érdekében.

HÁZIREND: Ha elhagyják a házat, a kapukat és az ajtókat minden esetben zárják kulcsra, az ablakokat zárják be vagy hagyják "bukón", és a redőnyt  húzzák le. (a váratlanul érkező viharok miatt beesik az eső).Kérjük, hogy az elektromos berendezéseket kapcsolják ki, a telefon és egyéb töltőket húzzák ki a konnektorból, és a napernyőket, napágyakat csukják össze. Napközben célszerű  a redőnyöket az erős napsütés miatt lehúzva tartani. A horgász stég használata saját felelősségre ingyenes, a csónakot evezőkkel és mentőmellénnyel mindenki CSAK csaját felelősségére, és térítés ellenében (2500 Ft/nap) veheti igénybe.

- A szemetesekbe minden esetbe tegyenek műanyag zsákot. Romlandó, bomló szemetet legyenek kedvesek ne tároljanak napokig a házban lévő kukában, kérjük hogy vigyék ki az udvaron kihelyezett megfelelő hulladék gyűjtő edényekbe. 

Palackok gyűjtése: CSAK műanyag (a műanyag flakonokat összenyomva kérjük beledobni!). A kupakokat városunkban jótékony célra gyűjtik, kérjük ne dobják el azokat!  A konyhákban gyűjtőedények vannak kirakva erre a célra, ahonnan mi szívesen elvisszük a gyűjtőpontra. Szemét elszállítás minden hétfőn és pénteken reggel 8.00 h körül van.Kérjük, hogy vasárnap és csütörtök estig  a szemetet a házból vigyék ki az udvari kukába.

Fekete kuka: háztartási hulladék

- Az apartmanokban lévő légkondicionáló használata -igény szerint- 12.000 Ft/készülék/itt tartózkodás felár  ellenében vehető igénybe. Kérjük  érkezéskor  döntsék el, és jelezzék igényüket  hogy  a teljes  foglalási időszakra fizetés után oda tudjuk adni a távirányítóját. A klíma alapesetben áramtalanítva van, működését csak fizetés után aktiváljuk. Kérjük Önöket -annak ellenére hogy fizettek érte, -nyitott ablak/ajtó mellett ne üzemeltessék a klímát! 

-Az Idegenforgalmi adót ( IFA ) helyben kell megfizetni. 450 Ft/éj/18 év feletti fő.

-A  Fűtés szezon a Part apartmanban október 1.-április 15.- ig tart, ezen időszakban a fűtés költsége benne van az árban. Ezen időszakon kívül a fűtésért külön kell fizetni. 

                 -A Part apartman: 2021.április 15-ig, illetve 2021.október 1. -2022.április 15.- ig benne van az árban, 

                                                               ezen időszakokon kívül 2800 Ft/éjszaka

                - A Platán apartmanban október 1-április 1-ig  alapesetben nincs fűtés, igény szerint a teljes ház bérlése esetén érkezésükre felfűtjük. 

       Végtakarítási költség: csak  a 4 éjszakánál rövidebb tartózkodás esetén számoljuk fel, díja : 5000 Ft/ apartman 

TÉRÍTÉS MENTESEN BIZTOSÍTjUK: 2 db Gyermek etetőszéket, 1 db baba fürdető kádat, a grillezéshez és bográcsozáshoz minden eszközt , 1 db horgász stéget,korlátlan Wi-fi-t, 106 csatornát a Tv-n,Választható tipusú kapszulás  kávéfőzőgépet, Wc papírt,folyékony szappant, mosogató szivacsot, mosogatószer,tisztító és takarító eszközöket, érkezéskor a tiszta ágyneműt, napozó ágyakat.Kérhet hajszárítót, anatómiai relax párnát és sólámpát is tudunk adni. A bográcsozáshoz a töltött gázpalackot ,és a zsámolyt is mi adjuk.

                                   Rossz tapasztalataink miatt SZIGORÚAN VESSZÜK a következőket:

-14 év alatti gyermek és/vagy  háziállat a házban, vagy az udvaron csak folyamatos szülői felügyelet mellett tartózkodhat. A gyermek, és/vagy a háziállat kísérője felelősséggel tartozik a testi épségükért, és az általuk esetlegesen okozott kárért. Az emeletes ágy használata saját felelősségre történik.A házba felügyelet nélkül bezárva tartani se gyereket, se állatot nem szabad! Kérjük hogy folyamatosan felügyeljék a házi kedvencüket,  ne jusson ki közterületre felügyelet nélkül, és gondoskodjanak róla egész nap (pl: friss víz).  Továbbá kérjük akadályozzák meg, hogy a vendégház udvarát és berendezéseit, bútorait tönkre tegye, és ürülékével szennyezze az udvart. Az ürüléket azonnal eltávolítsák el az udvarról.Figyeljenek rá, hogy ne zavarja ugatásával a szomszédokat, és ne veszélyeztesse senki testi épségét.A kutyát az udvaron sem lehet felügyelet nélkül hagyni !Az ágyba, kanapéra, fotelba ne engedjék felmenni.A szabad strandra -partra kivinni TILOS (erre figyelmeztető táblák is vannak kihelyezve!).Az utcán csak pórázon lehet sétáltatni. Kutyafuttató 100 m re van.A Kutyás strand Fonyódon (7km) van, ott lehet a Balatonba is bevinni.Kutya pótdíja 1000 Ft/éj /kutya.

-Az ingatlanba mindig csak annyi vendéget fogadunk, ahány normál méretű, minőségi alvásra alkalmas fekvőhely (ágy) van. Nincs lehetőség otthonról hozott pótágyon, matracon, földön ,udvaron -sátorban ..stb alvásra a befogadható létszám felett  plusz személynek. A ház udvarán vagy bármely helyiségében CSAK a Nálunk NTAK  nyilvántartásban szereplő fizető vendégeink tartózkodhatnak. Tudomásul veszik, hogy a Platán apartmanban max.4 felnőtt és 1 gyerek, a Part apartmanban max.6 felnőtt és 1 gyerek tartózkodhat. Ha mindkét apartmant egyben bérlik, összesen 10 felnőtt és 2 gyerek tartózkodhat egyszerre a házban.Látogatót, vendéget fogadni a kapun belül NEM lehet. Gyermek kortól  és nemtől függetlenül 1 főnek számít. A francia ágyak 2 és nem több személyesek! Kérjük e szerint használni Őket. Foglalás előtt tudomásuk volt a szobák és az ágyak kiosztásáról, melyet a foglalással elfogadtak.Se bútorokat, se ágyakat ( kérésre sem ) mozgatunk el a helyükről vagy helyezünk át másik szobába, Önök se tegyék!

GRILL: Szélben, viharban az udvaron tüzet gyújtani szigorúan Tilos, grillezéskor a tüzet őrizetlenül hagyni, gyertyát, fáklyát a kertben égve hagyni TILOS! Minden esetben győződjenek meg róla, hogy a grillezés után a parazsat biztosan  eloltották e, a gyertyákat elfújták e.Távozáskor a grillt kérjük tisztán, kipucolva átadni (ahogy érkezésükkor átvették). A Grillkert a Part apartmanhoz tartozik.A Platán apartman lakóinak igény esetén mobil grillt és bográcsodzási  lehetőséget biztosítunk.

- Bármilyen otthonról hozott elektromos vagy gázüzemű berendezést, hűtő (pl :ventilátor, mobil hűtődoboz, mobil klíma, elektromos páramentesítő vagy párásító, illóolaj párologtató..stb) vagy fűtő (pl: hősugárzó), főző berendezést ( pl: elektromos asztali kontakt grill, gázpalackos kemping főző vagy grill),  használni az egész házban beltéren  használni  TILOS! Vízcsapra köthető párakaput, konnektorba dugható illatosítót, folyadékos  szúnyogriasztót (mindenhol van szúnyogháló)használni TILOS!  Tilos bármilyen hosszabbító, és elosztó használata, és tilos a házból az udvarra hosszabbítót kivezetni. Igény esetén térítés ellenében - bevizsgált távirányítható hűtő ventilátort, fűtésre bevizsgált elektromos infra fűtőpaneleket adunk. 

 Infra Fűtőpanelek áramfogyasztással együtt: 2800 Ft/éj

- TILOS a ház minden helyiségében gyertyát, füstölőt és egyéb nyílt lángot használni! Tilos a dohányzás, amely vonatkozik az elektromos és IQOS cigarettákra is.  A dohányzás csak az udvaron engedélyezett. A csikkeket kérjük NE DOBÁLJÁK el az udvaron, vannak hamutartók kihelyezve..Porral oltó készülékeket a ház mindkét konyhájában találnak.Tűz esetén kötelesek haladéktalanul hívni a 112. segélyhívót, majd a tulajdonost a +3620 5101992 számon.A gondatlanságból eredő tűzeset miatt keletkezett minden kárt köteles az okozója hiánytalanul megtéríteni.

- A WC-be ételmaradékot, tampont, tisztasági betétet,  konyhai papírtörlőt, tojás héjat, nedves baba törlőkendőt-popsitörlőt, és pelenkát, illetve egyéb tárgyakat (gyerekjátékok..stb) dobálni tilos! Dugulás esetén 50.000 Ft dugulás elhárítási díjat számolunk fel! A használt sütő olajat tilos a mosogatóba, WC- be, vagy bármely lefolyóba önteni, minden konyhában található egy piros edény erre a célra, szíveskedjenek ebbe , vagy egy műanyag flakonba gyűjteni.

- A ház "nyaraló -pihenő övezeti" besorolása miatt 23.00 h-09.00 h között az egész üdülő telepen szabadtéren -beleértve a ház udvarát, teraszait is, -hangoskodni, kiabálni, és hangosan zenét hallgatni tilos!

-Tilos az ágy matracok huzatát védő ágyvédő lepedőt kivenni!A vendégházban és annak udvarán az Önök személyes tárgyaiért,  kerékpárokért,  sporteszközökért, és egyéb eszközeikért, autóik biztonságáért, és az Önök testi épségéért  nem vállalunk felelősséget.A Vendégházat és annak tartozékait saját akaratukból és saját felelősségükre veszik igénybe.Elfogadják, hogy a ház felső szintjén a tulajdonos életvitel szerűen ott tartózkodik, ez magán terület.

- A ház tartozékait, eszközeit, edényeit berendezési tárgyait, napozó ágyait,ágyneműit, takarókat, párnákat, törölközőket..stb. a házból kivinni tilos!

KÁR OKOZÁS: Minden okozott kárt a gondnoknak HALADÉKTALANUL jelezni kell, és az okozott kárt kötelesek távozáskor meg téríteni (Pl: leszakított ágyrács, összekent fal, bútorok rongálódása, kirángatott konnektor, összetört -elveszett távirányító, "szennyezett" ágymatrac, megrongált dísztárgyak,fali képek,csillárok, éjjeliek, napernyők.. lámpák,szaniterek..stb). A Ház bármely kulcsának elvesztése esetén zárat kell cseréltetnünk, ennek a díja: 20.000 Ft/zárcsere. A napozóágy pótlása : 15.000 Ft/db .Bármely Távirányító pótlása: 10.000 Ft.

-Minden ágyneműnk magas hőmérsékleten mosott, vasalt. A párna és a paplan is allergia mentes. Alap esetben felhuzatolt nagypárna és/vagy 1db kispárna+1db nyári paplannal várjuk Önöket, de ha előzetesen jelzik,anatómiai alvó relax párnát is biztosítunk.Turnus közbeni ágynemű csere díja: 2500 Ft/ágynemű garnitúra. Csak lepedő csere 1000 Ft/lepedő. Turnus közben takarítás nincs, szükség esetén ehhez  minden eszközt megtalálnak a házban. Konyharuhát, törölközőket, 30 literes szemetes zsákot,mosogató gép tablettát és kávé kapszulát hozni kell -de WC- papírt, mosogatószert , mosogató szivacsot és a folyékony szappant -a ház biztosítja. 4 éjszakánál kevesebb tartózkodáskor 5000 Ft/apartman végtakarítási költséget számolunk fel.

-A Wifi ingyenes és korlátlan, de a folyamatos, hibátlan működéséért nem vállalunk felelősséget. A hálózat időnként a turizmus miatt túlterhelt,  néha előfordul, hogy gyengébb lehet.

TÁVOZÁS: 9.00 h -ig. későbbi távozásra 2021 06.01 - 08.30 között nincs lehetőség. Szíveskedjenek a távozás reggelén a szennyes ágyneműt le huzatolva a földre dobni, és 9.00 h- ig minden helyiségből kipakolni. 9.15 h- kor a házat a kulcsokkal együtt átvesszük. A házat takarító cég takarítja, és ipari ózonnal fertőtleníti szoros időbeosztás szerint. Ha érkezéskor kauciót fizettek -ha mindent rendben találtunk a takarítás után is-másnap hiánytalanul visszautaljuk azt. Egy kutya napi költsége 1200 Ft/éj +30.000Ft kaució mérettől függetlenül. Kutyát csak akkor fogadunk ha az egész házat bérlik.Távozás után a házban, vagy az udvaron talált tárgyakat nem őrizzük meg.Ügyeljenek arra, hogy mindent pakoljanak el.

 ELŐFOGLALÁS/KEDVEZMÉNYEK/Akciók:

- Amennyiben jól érezték magukat és visszajönnének, abban az esetben jogosultak ugyanazon az áron és az előző évivel azonos  turnushéten jönni a következő nyáron, ha 30% foglaló díjat legkésőbb 2021.október 1.- ig elutalnak. 

-Amennyiben 5 éven belül harmadszor foglalnak Nálunk minimum 7 éjszakára, 1 éjszaka árát ajándékba adjuk.

-Amennyiben 14 éjszakát foglalnak, 1 éjszaka ára :AJÁNDÉK

- AJÁNDÉKBA adjuk:Október 1-április 1 között a  (a kiemelt időszakok kivételével ) a csak hétköznapokra eső 3 éjszaka foglalása esetén a 4. éjszakát. A kedvezmények nem vonhatók össze!

Önkormányzati rendelet : Kutyát a partra kivinni tilos ,kerékpárral , és egyéb járművel a partra behajtani tilos! Május15-szeptember 15.ig a szabadstrand területén partról horgászni TILOS.Ezt táblák is jelzik. A balatonboglári Jankovich üdülőtelepen érvényben lévő Önkormányzati és Üdülőhelyi , valamint a Vendégházunkban érvényes házirendet kérjük elfogadni, és itt tartózkodásuk alatt magukra nézve kötelező érvényűnek venni. A számlán szereplő "megrendelő" jelen házirendet érkezéskor megkapja, és aláírásával elismeri hogy annak tartalmát ismeri és ismertette a  vele együtt érkezőkkel. Azt mindannyian elfogadják, és betartják az abban foglaltakat.

Az itt tartózkodás alatt bármely kérés esetén Gondnokunk áll rendelkezésükre  telefonon: +36205101992

Kellemes pihenést, felhőtlen nyaralást kíván:

A Boglári Vendégház Vezetősége