A Boglári Vendégház 

Házirendje 2021-ben:

Mint a Boglári Vendégház üzemeltetői igyekszünk  mindent megtenni annak érdekében , hogy pihenésük örömteli és zökkenőmentes legyen.Ennek érdekében kérjük az alábbi szabályokat elfogadni, és betartani.

ÉRKEZÉS: Check in: 15.00 h- tól -19.00 h -ig. 

-19.00h utáni érkezés esetén előzetes egyeztetés szükséges! Személyi igazolvány / útlevél, illetve lakcímkártya nélkül  senkit nem fogadhatunk. A Csomagokat nem lehet a házba bejelentkezés előtt behozni, és kijelentkezés után sem őrizzük azokat. Az adatok egyeztetése, és a házirend aláírása  után átadjuk a  ház/apartman kulcsait.Esetenként  érkezéskor kauciót kérünk, melyet készpénzben kell fizetni. A kaució összege: 30.000 Ft/foglalás

BIZTONSÁG: A házat 2 éve minden vendég érkezése előtt ipari ózonnal fertőtlenítjük az Önök biztonsága érdekében.

HÁZIREND: Ha elhagyják a házat, a kapukat és az ajtókat minden esetben zárják kulcsra, az ablakokat zárják be vagy hagyják "bukón". Kérjük, hogy az elektromos berendezéseket kapcsolják ki, a telefontöltőket húzzák ki a konnektorból, és a napernyőket, napágyakat csukják össze. Napközben célszerű  a redőnyöket az erős napsütés miatt lehúzva tartani. A horgász stég használata ingyenes, a csónakot mindenki saját felelősségére, térítés ellenében (1000 Ft/alkalom) veheti igénybe.

- A szemetesekbe minden esetbe tegyenek nylon zsákot.Romlandó, bomló szemetet legyenek kedvesek ne tároljanak napokig a házban lévő kukában, kérjük hogy vigyék ki az udvaron kihelyezett megfelelő hulladék gyűjtő edényekbe. Szemétszállítás hétfőn és pénteken van.

Sárga kuka : CSAK műanyag (a műanyag flakonokat összenyomva kérjük beledobni!) A kupakokat városunkban jótékony célra gyűjtik, kérjük ne dobják el azokat! Távozáskor kérjük adják át Nekünk, mi szívesen elvisszük a gyűjtőpontra.

Fekete kuka: háztartási hulladék

- A Part apartmanban lévő légkondicionáló használata -igény szerint- felár ellenében vehető igénybe. Kérjük  érkezéskor jelezzék igényüket, és adjuk az adott egész hétre a távirányítóját. ( 12.000Ft/7éj). A klíma alapesetben áramtalanítva van, működését csak fizetés után aktiváljuk. Kérjük Önöket -annak ellenére hogy fizettek érte, -nyitott ablak-ajtó mellett ne üzemeltessék a klímát! 

-Az Idegenforgalmi adót ( IFA ) minden 18.életévét betöltött személy után helyben, készpénzben kell kifizetni.

-A  Fűtés szezon a Part apartmanban október 1.-április 15.- ig tart, ezen időszakban a fűtés költsége benne van az árban. Ezen időszakon kívül a fűtésért külön kell fizetni. 

                - A Platán apartmanban ősztől tavaszig nincs fűtés, igény szerint érkezésükre felfűtjük. A fűtés költsége

                                                                2800 Ft/éjszaka/Platán apartman.

                 -A Part apartman: 2021.április 15-ig, illetve 2021.október 1. -2022.április 1.- ig benne van az árban, 

                                                               ezen időszakokon kívül 2500 Ft/éjszaka

              

                                                    Rossz tapasztalataink miatt  NAGYON SZIGORÚAN VESSZÜK:

-14 év alatti gyermek és/vagy  háziállat a házban, vagy az udvaron csak folyamatos szülői felügyelet mellett tartózkodhat.

A gyermek, és/vagy a háziállat kísérője felelősséggel tartozik a testi épségükért, és az általuk esetlegesen okozott kárért. A házba  bezárva tartani se gyereket, se állatot nem szabad! Kérjük hogy folyamatosan felügyeljék a házi kedvencüket,  ne jusson ki közterületre felügyelet nélkül, és gondoskodjanak róla egész nap (pl: friss víz).  Továbbá kérjük akadályozzák meg, hogy a vendégház udvarát tönkre tegye ( pl. gödrök ásása, virágládák, növények megrágása..), és ürülékével szennyezze az udvart. Az ürüléket azonnal eltávolítsák el az udvarról.Figyeljenek rá, hogy ne zavarja ugatásával a szomszédokat, és ne veszélyeztesse senki testi épségét.

-Az ingatlanba mindig csak annyi vendéget fogadunk, ahány normál méretű, minőségi alvásra alkalmas fekvőhely (ágy) van. Nincs lehetőség pótágyon, matracon, földön ,udvaron sátorban ..stb alvásra plusz személynek. A ház udvarán vagy bármely helyiségében csak a Nálunk nyilvántartásban lévő (megszálló) fizető vendégeink tartózkodhatnak.  Látogatót fogadni a kapun belül NEM lehet. A francia ágyak 2 , és nem több személyesek!Kérjük e szerint használni Őket.Foglalás előtt tudomásuk volt a szobák ágy kiosztásáról, melyet a foglalással elfogadtak.Bútorokat soha nem helyezünk át!

GRILL: Szélben, viharban az udvaron tüzet gyújtani Tilos, grillezéskor a tüzet őrizetlenül hagyni, gyertyát, fáklyát a kertben égve hagyni TILOS! Minden esetben győződjenek meg róla hogy a grillezés után a parazsat eloltották e, gyertyákat elfújták e.Távozáskor a grillt kérjük tisztán,  kipucolva átadni (ahogy érkezésükkor átvették). 

- Bármilyen otthonról hozott elektromos vagy gázüzemű berendezést, hűtő (pl :ventilátor, mobil hűtődoboz, mobil klíma, páramentesítő, párásító, illóolaj párologtató gép..stb) vagy fűtő (pl: hősugárzó), főző berendezést ( pl: elektromos asztali grill, gázpalackos kemping főző vagy grill),  használni az egész házban zárt térben szigorúan TILOS! Vízcsapra köthető párakaput, konnektorba dugható szúnyogriasztót használni TILOS! A Part apartmanban a hűtés és a fűtés is megoldott. A Platán apartmanban -igény esetén -hűtésre bevizsgált ventilátort, fűtésre bevizsgált elektromos infra fűtőpaneleket adunk. Mindkettő térítésköteles! Ventillátor 1000Ft/éj,  Infra Fűtőpanelek: 2800 Ft/éj

- TILOS a ház minden helyiségében gyertyát, füstölőt és nyílt lángot használni! Tilos a dohányzás, amely vonatkozik az elektromos és IQOS cigarettákra is.  A Dohányzás csak az udvaron engedélyezett. A csikkeket kérjük NE DOBÁLJÁK el az udvaron, vannak hamutartók kihelyezve az udvaron.Porral oltó készülékeket a ház mindkét konyhájában találnak.Tűz esetén kötelesek haladéktalanul hívni a 112. segélyhívót, majd a tulajdonost a +3620 5101992 számon.A gondatlanságból adódó tűzesetből eredő kárt a vendég  köteles megtéríteni!

- A WC-be ételmaradékot, tampont, betétet, vastag konyhai papírtörlőt, tojás héjat, nedves baba törlőkendőt-popsitörlőt, és pelenkát, illetve egyéb tárgyakat (gyerekjátékok..stb) dobálni tilos! Dugulás esetén 50.000 Ft dugulás elhárítási díjat számolunk fel! A használt sütő olajat tilos a mosogatóba, WC- be,vagy bármely lefolyóba önteni, minden konyhában található egy piros edény erre a célra, szíveskedjenek ebbe gyűjteni.

- A ház nyaraló -pihenő övezeti besorolása miatt 23.00 h-09.00 h között az egész üdülő telepen szabadtéren beleértve a ház udvarát, teraszait is, hangoskodni, kiabálni, és hangosan zenét hallgatni tilos!

-Tilos az ágy matracok huzatát védő ágyvédő lepedőt kivenni!A vendégházban és annak udvarán az Önök személyes tárgyaiért,  kerékpárokért,  sporteszközökért, és egyéb eszközökért nem vállalunk felelősséget.

- A ház tartozékait, eszközeit, edényeit berendezési tárgyait, ágyneműit, takarókat..stb. a házból kivinni tilos!

- Tilos a szobákat átrendezni, a bútorokat húzogatni, a helyükről elmozdítani!

KÁR OKOZÁS: Minden okozott kárt a gondnoknak azonnal jelezni kell, és az okozott kárt kötelesek meg téríteni (leszakadt ágyrács, összekent fal, bútorok rongálódása, padló összekarcolása..stb). A Ház bármely kulcsának elvesztése esetén  zárat kell cseréltetnünk, ennek a díja: 20.000 Ft/zárcsere. A parton elhagyott ( a ház tartozékát képező ) napozóágy pótlása : 10.000 Ft/db 

-Minden ágyneműnk allergia mentes. Turnus közbeni ágynemű csere díja: 2500 Ft/ágynemű garnitúra. Csak lepedő csere 1000 Ft/lepedő. Hét közbeni takarítás nincs. Konyharuhát, törölközőt, mosogató gép tablettát hozni kell. WC- papírt mi adunk.

-A Wifi folyamatos, hibátlan működéséért nem vállalunk felelősséget, a hálózat időnként a turizmus miatt túlterhelt, és e miatt néha gyengébb lehet.

TÁVOZÁS: Hosszabításra és késői távozásra 2021 06.01 - 08.30 között nincs lehetőség. Szíveskedjenek a távozás reggelén a szennyes ágyneműt  le huzatolva a földre dobni, és 9.00 h- ig minden helyiségből kipakolni. 9.00 h- kor a házat átvesszük. Ha érkezéskor kauciót kértünk -ha mindent rendben találtunk a takarítás után-még aznap este hiánytalanul visszautaljuk azt. A Kutya napi költsége 1000 Ft/éj.Távozás után a házban, udvaron... stb  talált tárgyakért felelősséget nem vállalunk, és nem őrizzük meg. 

Önkormányzati rendelet : Kutyát a partra kivinni tilos ,kerékpárral , és egyéb járművel a partra behajtani tilos! Ezt táblák is jelzik. A balatonboglári Jankovich üdülőtelepen érvényben lévő Önkormányzati és Üdülőhelyi , valamint a Vendégházunkban érvényes házirendet kérjük elfogadni, és itt tartózkodásuk alatt magukra nézve kötelező érvényűnek venni.