A Boglári Vendégház 

Házirendje 2021-ben:

Mint a Boglári Vendégház üzemeltetői igyekszünk  mindent megtenni annak érdekében , hogy pihenésük örömteli és zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében kérjük az alábbi szabályokat elfogadni, és betartani.

Az ingatlan címe: 8630, Balatonboglár , Radnóti M. u. 9. NTAK reg.száma:MA20001943

ÉRKEZÉS: Check in: 15.00 h- tól -19.00 h -ig. 

-19.00 h -22.00h ig érkezés esetén előzetes egyeztetés szükséges! Személyi igazolvány / útlevél, lakcímkártya, oltást igazoló kártya nélkül  senkit nem fogadhatunk. Törvényileg jelenleg kötelező az oltási kártya,  ennek hiányában nem fogadhatjuk azt a vendéget, akinek nincs. A csomagjaikat nem lehet a házba bejelentkezés előtt behozni, és kijelentkezés után sem őrizzük azokat. Az adatok egyeztetése, és a házirend aláírása  után átadjuk a  ház vagy az apartman kulcsait. Esetenként  érkezéskor (szúrópróba szerint) kauciót kérünk, melyet készpénzben kell kifizetni. A kaució összege: 30.000 Ft/foglalás.

BIZTONSÁG: A házat 2 éve minden vendég érkezése előtt ipari ózonnal (is )fertőtlenítjük az Önök biztonsága érdekében.

HÁZIREND: Ha elhagyják a házat, a kapukat és az ajtókat minden esetben zárják kulcsra, az ablakokat zárják be vagy hagyják "bukón". Kérjük, hogy az elektromos berendezéseket kapcsolják ki, a telefon és egyéb töltőket húzzák ki a konnektorból, és a napernyőket, napágyakat csukják össze. Napközben célszerű  a redőnyöket az erős napsütés miatt lehúzva tartani. A horgász stég használata saját felelősségre ingyenes, a csónakot  mindenki saját felelősségére, de térítés ellenében (2500 Ft/alkalom) veheti igénybe.

- A szemetesekbe minden esetbe tegyenek műanyag zsákot. Romlandó, bomló szemetet legyenek kedvesek ne tároljanak napokig a házban lévő kukában, kérjük hogy vigyék ki az udvaron kihelyezett megfelelő hulladék gyűjtő edényekbe. 

Sárga kuka : CSAK műanyag (a műanyag flakonokat összenyomva kérjük beledobni!). A kupakokat városunkban jótékony célra gyűjtik, kérjük ne dobják el azokat! Távozáskor kérjük adják át Nekünk, mi szívesen elvisszük a gyűjtőpontra. Szemét elszállítás minden hétfőn és pénteken reggel 8.00 h körül van.

Fekete kuka: háztartási hulladék

- A Part apartmanban lévő légkondicionáló használata -igény szerint- felár (+12.000Ft/tartózkodás) ellenében vehető igénybe. Kérjük  érkezéskor jelezzék igényüket, és adjuk a teljes  foglalási időszakra a távirányítóját. A klíma alapesetben áramtalanítva van, működését csak fizetés után aktiváljuk. Kérjük Önöket -annak ellenére hogy fizettek érte, -nyitott ablak/ajtó mellett ne üzemeltessék a klímát! 

-Az Idegenforgalmi adót ( IFA ) minden 18.életévét betöltött személy után helyben, készpénzben kell kifizetni.

-A  Fűtés szezon a Part apartmanban október 1.-április 15.- ig tart, ezen időszakban a fűtés költsége benne van az árban. Ezen időszakon kívül a fűtésért külön kell fizetni. 

                 -A Part apartman: 2021.április 15-ig, illetve 2021.október 1. -2022.április 1.- ig benne van az árban, 

                                                               ezen időszakokon kívül 2500 Ft/éjszaka

                - A Platán apartmanban ősztől tavaszig nincs fűtés, igény szerint érkezésükre felfűtjük. A fűtés költsége

                                                                2800 Ft/éjszaka/Platán apartman.

       Végtakarítási költség: csak a 4 éjszakánál rövidebb tartózkodás esetén számoljuk fel, díja : 5000 Ft/ apartman 

TÉRÍTÉS MENTESEN BIZTOSÍTjUK: 2 db Gyermek etetőszéket, 1 db baba fürdető kádat, a grillezéshez és bográcsozáshoz minden eszközt , 1 db horgász stéget,korlátlan Wi-fi-t, 106 csatornát a Tv-n, Wc papírt,folyékony szappant, mosogató szivacsot, mosogatószer,tisztító és takarító eszközöket, érkezéskor a tiszta ágyneműt, napozó ágyakat.Kérhet hajszárítót, anatómiai relax párnát és sólámpát is tudunk adni. A bográcsozáshoz a töltött gázpalackot mi adjuk.

                                   Rossz tapasztalataink miatt SZIGORÚAN VESSZÜK a következőket:

-14 év alatti gyermek és/vagy  háziállat a házban, vagy az udvaron csak folyamatos szülői felügyelet mellett tartózkodhat. A gyermek, és/vagy a háziállat kísérője felelősséggel tartozik a testi épségükért, és az általuk esetlegesen okozott kárért. A házba  bezárva tartani se gyereket, se állatot nem szabad! Kérjük hogy folyamatosan felügyeljék a házi kedvencüket,  ne jusson ki közterületre felügyelet nélkül, és gondoskodjanak róla egész nap (pl: friss víz).  Továbbá kérjük akadályozzák meg, hogy a vendégház udvarát és berendezéseit tönkre tegye, és ürülékével szennyezze az udvart. Az ürüléket azonnal eltávolítsák el az udvarról.Figyeljenek rá, hogy ne zavarja ugatásával a szomszédokat, és ne veszélyeztesse senki testi épségét.A kutyát a szabad strandra -partra kivinni TILOS (erre figyelmeztető táblák is vannak kihelyezve!)

-Az ingatlanba mindig csak annyi vendéget fogadunk, ahány normál méretű, minőségi alvásra alkalmas fekvőhely (ágy) van. Nincs lehetőség otthonról hozott pótágyon, matracon, földön ,udvaron -sátorban ..stb alvásra a befogadható létszám felett  plusz személynek. A ház udvarán vagy bármely helyiségében csak a Nálunk nyilvántartásban szereplő fizető vendégeink tartózkodhatnak. Látogatót fogadni a kapun belül NEM lehet. Gyermek kortól  és nemtől függetlenül 1 főnek számít. A francia ágyak 2 , és nem több személyesek! Kérjük e szerint használni Őket. Foglalás előtt tudomásuk volt a szobák ágy kiosztásáról, melyet a foglalással elfogadtak. Bútorokat, ágyakat soha ( kérésre sem ) mozgatunk vagy helyezünk át, Önök se tegyék!

GRILL: Szélben, viharban az udvaron tüzet gyújtani szigorúan Tilos, grillezéskor a tüzet őrizetlenül hagyni, gyertyát, fáklyát a kertben égve hagyni TILOS! Minden esetben győződjenek meg róla, hogy a grillezés után a parazsat biztosan  eloltották e, a gyertyákat elfújták e.Távozáskor a grillt kérjük tisztán, kipucolva átadni (ahogy érkezésükkor átvették). 

- Bármilyen otthonról hozott elektromos vagy gázüzemű berendezést, hűtő (pl :ventilátor, mobil hűtődoboz, mobil klíma, elektromos páramentesítő vagy párásító, illóolaj párologtató..stb) vagy fűtő (pl: hősugárzó), főző berendezést ( pl: elektromos asztali kontakt grill, gázpalackos kemping főző vagy grill),  használni az egész házon belül használni  TILOS! Vízcsapra köthető párakaput, konnektorba dugható illatosítót, folyadékos  szúnyogriasztót (mindenhol van szúnyogháló)használni TILOS!  Tilos bármilyen hosszabbító, és elosztó használata, és tilos a házból az udvarra hosszabbítót kivezetni. A Platán apartmanban -igény esetén térítés ellenében - bevizsgált távirányítható hűtő ventilátort, fűtésre bevizsgált elektromos infra fűtőpaneleket adunk. 

Ventilátor áram fogyasztással együtt 1000 Ft/éj, 

 Infra Fűtőpanelek áramfogyasztással együtt: 2800 Ft/éj

- TILOS a ház minden helyiségében gyertyát, füstölőt és egyéb nyílt lángot használni! Tilos a dohányzás, amely vonatkozik az elektromos és IQOS cigarettákra is.  A dohányzás csak az udvaron engedélyezett. A csikkeket kérjük NE DOBÁLJÁK el az udvaron, vannak hamutartók kihelyezve..Porral oltó készülékeket a ház mindkét konyhájában találnak.Tűz esetén kötelesek haladéktalanul hívni a 112. segélyhívót, majd a tulajdonost a +3620 5101992 számon.A gondatlanságból eredő tűzeset miatt keletkezett minden kárt köteles az okozója hiánytalanul megtéríteni.

- A WC-be ételmaradékot, tampont, tisztasági betétet,  konyhai papírtörlőt, tojás héjat, nedves baba törlőkendőt-popsitörlőt, és pelenkát, illetve egyéb tárgyakat (gyerekjátékok..stb) dobálni tilos! Dugulás esetén 50.000 Ft dugulás elhárítási díjat számolunk fel! A használt sütő olajat tilos a mosogatóba, WC- be, vagy bármely lefolyóba önteni, minden konyhában található egy piros edény erre a célra, szíveskedjenek ebbe , vagy egy műanyag flakonba gyűjteni.

- A ház nyaraló -pihenő övezeti besorolása miatt 23.00 h-09.00 h között az egész üdülő telepen szabadtéren -beleértve a ház udvarát, teraszait is, -hangoskodni, kiabálni, és hangosan zenét hallgatni tilos!

-Tilos az ágy matracok huzatát védő ágyvédő lepedőt kivenni!A vendégházban és annak udvarán az Önök személyes tárgyaiért,  kerékpárokért,  sporteszközökért, és egyéb eszközeikért, autóik biztonságáért, és az Önök testi épségéért  nem vállalunk felelősséget.A Vendégházat és annak tartozékait saját akaratukból és saját felelősségükre veszik igénybe.

- A ház tartozékait, eszközeit, edényeit berendezési tárgyait, ágyneműit, takarókat, párnákat..stb. a házból kivinni tilos!

KÁR OKOZÁS: Minden okozott kárt a gondnoknak azonnal jelezni kell, és az okozott kárt haladéktalanul kötelesek meg téríteni (Pl: leszakadt ágyrács, összekent fal, bútorok rongálódása, kirángatott konnektor, összetört -elveszett távirányító..stb). A Ház bármely kulcsának elvesztése esetén zárat kell cseréltetnünk, ennek a díja: 20.000 Ft/zárcsere. A parton elhagyott ( a ház tartozékát képező ) napozóágy pótlása : 15.000 Ft/db .Távirányító pótlása: 10.000 Ft.

-Minden ágyneműnk magas hőmérsékleten mosott, vasalt. A párna és a paplan allergia mentes. Alap esetben felhuzatolt 1db nagypárna+1db kispárna+1db nyári paplannal várjuk Önöket, de ha előzetesen jelzik,anatómiai alvó relax párnát is biztosítunk.Turnus közbeni ágynemű csere díja: 2500 Ft/ágynemű garnitúra. Csak lepedő csere 1000 Ft/lepedő. Turnus közben takarítás nincs, szükség esetén ehhez  minden eszközt megtalálnak a házban. Konyharuhát, törölközőket, 30l szemetes zsákot,mosogató gép tablettát és kávé kapszulát  nem, -de WC- papírt, mosogatószert , mosogató szivacsot és folyékony szappant -a ház biztosítja. 4 éjszakánál kevesebb tartózkodáskor 5000 Ft/apartman végtakarítási költséget számolunk fel.

-A Wifi ingyenes és korlátlan, de a folyamatos, hibátlan működéséért nem vállalunk felelősséget. A hálózat időnként a turizmus miatt túlterhelt,  néha előfordul, hogy gyengébb lehet.

TÁVOZÁS: 9.00 h -ig. későbbi távozásra 2021 06.01 - 08.30 között nincs lehetőség. Szíveskedjenek a távozás reggelén a szennyes ágyneműt le huzatolva a földre dobni, és 9.00 h- ig minden helyiségből kipakolni. 9.15 h- kor a házat a kulcsokkal együtt átvesszük. A házat takarító cég takarítja, és ipari ózonnal fertőtleníti szoros időbeosztás szerint. Ha érkezéskor kauciót fizettek -ha mindent rendben találtunk a takarítás után is-másnap hiánytalanul visszautaljuk azt. Egy kutya napi költsége 1000 Ft/éj mérettől függetlenül. Távozás után a házban, vagy az udvaron talált tárgyakat nem őrizzük meg.Ügyeljenek arra, hogy mindent pakoljanak el.

 ELŐFOGLALÁS/KEDVEZMÉNYEK/Akciók: Amennyiben jól érezték magukat és visszajönnének, abban az esetben jogosultak ugyanazon az áron és turnushéten jönni a következő nyáron, ha 30% foglaló díjat legkésőbb 2021.október 1.- ig elutalnak. Amennyiben 5 éven belül harmadszor foglalnak Nálunk minimum 7 éjszakára, 1 éjszaka árát AJÁNDÉKBA adjuk. Október 15-március 1 között a 6+1 fős apartmanban (a kiemelt időszakok kivételével ) csak hétköznapokra eső 3 éjszaka foglalása esetén az 4. éjszaka a mi ajándékunk. A kedvezmények nem vonhatók össze!

Önkormányzati rendelet : Kutyát a partra kivinni tilos ,kerékpárral , és egyéb járművel a partra behajtani tilos! Ezt táblák is jelzik. A balatonboglári Jankovich üdülőtelepen érvényben lévő Önkormányzati és Üdülőhelyi , valamint a Vendégházunkban érvényes házirendet kérjük elfogadni, és itt tartózkodásuk alatt magukra nézve kötelező érvényűnek venni. A számlán szereplő "megrendelő" jelen házirendet érkezéskor megkapja, és aláírásával elismeri hogy annak tartalmát ismeri és ismertette a  vele együtt érkezőkkel. Azt mindannyian elfogadják, és betartják az abban foglaltakat.

Az itt tartózkodás alatt bármely kérés esetén állunk rendelkezésére telefonon: +36205101992

Kellemes pihenést, felhőtlen nyaralást kíván:

A Boglári Vendégház Vezetősége