A fertőtlenítésről...

2020.04.30

...elhatároztam hogy nem fogom leírni a KORONAVIRUS szót ebben a blogban, mert már annyira utálom hallani, viszont a fertőtlenítésről- és annak kiemelkedő fontosságáról a fodrászüzletekben a mostani helyzetben -mindenképpen ejtenék pár szót. 

A legfontosabbal, a textiliákkal kezdeném.  
Előre le szögezem,szeretem és védem a környezetet amennyire csak lehet, viszont az egyszer használatos termékek higiiéniai szempontból felülírnak nálam e témában most mindent. Tudjuk, hogy az" egy vendégnek egy törölköző és egy beterítő kendő "dolog nagyon- nagyon kevés helyen működik. Nincs idő, kapacitás, és elég mennyiség..   Lehet megmagyarázni, de felesleges...  Tehát szerintem inkább használjatok egyszer használatos papírtörölközőt, eldobható festő- hajvágó kendőt, eldobható vízlepergetős nyakvédőt a ruha gallérjának védelmére.....     

                                                MOSTANSÁG MINDENKÉPP! 


Mondom ezt azért, mert ebben a helyzetben, mikor minden vendég után mindet illik lefertőtleníteni ez a legbiztonságosabb és legpraktikusabb. Már hallom is hogy ..." jó oké, de ez sokba kerül....stb" 
Hát megnyugtatlak, kiszámoltuk...az egy vendégre jutó egyszer használatos dolgok (törölköző, nyakvédő, kesztyű, hajvágó-festő kendő) kb. 250Ft-ban kerülnek/1 vendég. Ennek azt hiszem bele kell férnie -a saját és a vendégeink biztonsága érdekében. Webshopomban mindezen termékek megtalálhatóak az egyszer használatos termékek között. Évek óta használom ezeket, Nálunk beváltak. Egyszer használatos termékek


Felületek fertőtlenítése: A minimum 70% alkoholtartalmú szerek írtják csak a vírusokat. Tehát vásárlás előtt olvassatok! Figyeljetek az összetételekre. Felület fertőtlenitőként árulják azokat is amik "csak" a gombákat és a baktériumokat irtják. Ezek most nem elegendőek (szerintem nagyon máskor se). Szék, karfa,fejmosó, pult..stb ugyanazokkal a szerekkel fertőtlenithetők tökéletesen, melyeknek 70% vagy annál magasabb az alkohol tartalma. Amivel a saját és a vendégünk kezét is fertőtlenithetjük az is magas alkohol tartalommal kell rendelkezzen. Tehát a magas alkohol tartalom a lényeg...Na és a behatási idő ! Ez nagyon fontos!

Kéz felület és egyéb fertőtlenítő szereinket is megtaláljátok a webshopban : Fertőtlenítők, tisztító takarító eszközök

Kézmosás: azt hiszem hogy alap, minden vendég előtt és után békeidőben is ...de most szerintem a legbiztonságosabb a gumi kesztyű,amit minden vendég után a kukába dobsz.
Levegő: UV ION ÉS ÓZON..  hallottad ezeket mostanában eleget, jó ha van ilyen géped a szalonban.... 
de ha van, ha nincs most is szellőztess gyakran!

Most fokozottan kenjétek, fújjátok a fertőtlenítő mindenhova...és Vigyázzatok Magatokra!

 Egyszer használatos termékek