A Part Ház  

Házirendje 2024-ben:

Mint üzemeltetők  igyekszünk  mindent megtenni annak érdekében , hogy pihenésük örömteli és zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében kérjük az alábbi kéréseinket és a ház szabályait elfogadni és betartani szíveskedjenek.

Az ingatlan címe: 8630 Balatonboglár , Radnóti M. u.9./A1

NTAK reg.száma: MA20001943

A ház üzemeltetőjének adatai a számlán megtalálhatóak. Érkezéskor,  ittlétük alatt -és távozáskor is a ház Gondnokával -Andreával  lesznek kapcsolatban.

ÉRKEZÉS (Check in): 13.00 h-14.00h  között.  Kérjük telefonáljon ha megérkeztek.

14:00h utáni érkezést csak 3 nappal érkezés előtt történő előzetes egyeztetés esetén tudjuk megoldani! 13.00h előtti érkezésre, és 9.15 utáni távozásra 2023.06.01-08.31 közt nincs lehetőség .

Érkezés autóval a PART házrészbe: A  Radnóti utca felől hajtson be a Károly közbe . A Károly közben a sarkon található nagy toló kapuig. Egy autóval a zárt udvaron ingyenes a parkolás, minden további autóval az utcán lehet parkolni(fizetős!)

ADMINISZTRÁCIÓ: Személyi igazolvány vagy útlevél illetve lakcímkártya bemutatása nélkül senkit nem fogadhatunk.  2021. 09.06. óta Kormányrendelet írja elő érkezéskor az okmányolvasó használatát, melyhez szükségesek ezek az okmányok! Csak személyi igazolványuk, vagy útlevelük beolvasása után szállásolhatjuk el Önöket.A csomagjaikat  a házba csak bejelentkezés után lehet behozni, kijelentkezés után nem  áll módunkban megőrizni azokat. 

SZÁLLÁSDÍJ ÉS REZSI és EGYÉB KÖLTSÉGEK: A szállásdíj összege (létszámtól függetlenül ) az egész házrészre értendő és fizetendő. Fizetés:  átutalással, vagy készpénzzel , vagy szépkártyával lehetséges. Fizetés után minden esetben számlát állítunk ki. A Kaució 40.000Ft. A szállásdíj tartalmazza a hideg és a meleg víz költségét, a Part házban napi 4kw nappali áram fogyasztását. Az esetleges túlfogyasztást 130Ft/ kw áron kell távozáskor kifizetni. Idegenforgalmi adó 550Ft/18évet betöltött személy. 1db kistestű kutyát ebben az apartmanban  csak elő és utószezonban fogadunk előzetes egyezetetés és egyedi megállapodás után.(Július 1 -ig, és aug 24 után.) A fűtés egyénileg nem szabályozható, álandó 21 fokra van állítva fűtés szezonban ami április 15. ig tart , és a költsége  benne van a szállásdíjban.Fűtés szezonon kívül: hidegebb időben csak  klímával  fűthető. Elektromos berendezéseink energia takarékosak, a villanykörtéink ledesek.

LEMONDÁSI FELTÉTELEK: Csak a teljes egészében kifizetett  szállásdíj mondható le az érkezés előtt 120 nappal  díjmentesen(kivétel szép kártyás fizetés), de  -kizárólag írásban -, egyéb esetben bármely összegű  kifizetett foglaló összeg- foglalónak minősül, így nem jár vissza sem részben -sem egészben. Amennyiben lemondási időn belül mondja le szállását 5000Ft adminisztráviós költséget számolunk fel.2023.06.01-08.31. között  időpont módosításra nincs lehetőség. 120 napon belüli lemondás esetén a befizetett összeg  elvész, vagy lehetőségük van maguk helyett másnak átadni/eladni a foglalást. Amennyiben  teljes összegű szállásdíjat előre egy összegben fizették ,  de bármely okból nem tudnak eljönni és  ezt érkezés előtt minimum 14 nappal írásban!  jelezték  -a szabad helyek függvényében- a foglalás kezdő időpontjától számított 120 napon belül van lehetőségük a szállás igénybevételére ( az eredeti foglalás szerinti feltételekkel ) a szabad helyek függvényében a szállásadó által kijelölt másik időpontban. A foglalást átadhatják/eladhatják, de ezt csak a szállásadóval történt írásbeli egyeztetés után tehetik meg, a szállásadó írásbeli jóváhagyása után. Amennyiben nem élnek egyik lehetőséggel sem, az a befizetett teljes összeg elvesztésével jár. Szép kártyás fizetést CSAK TELJES ÁRÚ foglalásnál fogadunk el, kedvezményes (egyedi áras, last minute 13+1..stb) szállásdíj fizetése esetén nem. Szépkártyás fizetés esetén  nem fogadunk el lemondást.Kedvezményes áru  foglalás esetén csak az egy összegben történő előre utalást tudjuk elfogadni.A teljes szállásdíjnak minden esetben 30 nappal érkezés előtt rendezettnek kell lennie, kivételt képez az egyedi megállapodás.

 BEJELENTKEZÉS: Érkezéskor  a Gondnok körbe vezeti Önöket a házban. Csak az adatok rendszerbe való felvitele, a mérőórák vendéggel közösen történő leolvasása után adjuk át a ház vagy házrész kulcsát, a kapuk, a kulcsszéf és wifi kódjait, valamint igény esetén a klíma távirányítóját a letét kifizetése után. 

IDEGEN FORGALMI ADÓ(IFA): 550Ft/éj(csak a 18.életévet betöltötteknek kell fizetni) helyben érkezéskor.

INGYENES PARKOLÁS:  kapun belül ingyenesen 1 , max 2 kisebb személy autóval lehetséges. Ezt vegyék figyelembe foglaláskor, ebből nem szeretnénk vitát.Minden további autóval a parkolást közterületen kell megoldaniuk. Kis teherautóval, kisbusszal ,utánfutóval, lakóautóval , terepjáróval és egyéb szerelvénnyel CSAK az utcán parkolhatnak.A parkolás fizetős az utcán.Minden kapunk elektromos és kód zárral működik, működésüket érkezéskor elmagyarázzuk, megmutatjuk. 

HIGIÉNIA:   A házat minden vendég érkezése előtt ipari ózonnal (  is ) fertőtleníttetjük az Önök biztonsága érdekében. A szálláshelyet takarító cég takarítja, amit a tulajdonos leellenőrizve, és tisztán ad át Önöknek. Ottlétük alatt maguknak  kell ügyelniük a tisztaságra, ehhez minden eszköz biztosítva van a fürdőszobákban. Minden ágyneműnk magas hőmérsékleten mosott és vasalt. A párna és a paplan is allergia mentes. Alap esetben fejenként 1 lepedő+ 2db párna és 1 db nyári paplannal várjuk Önöket, de kérhetnek plusz párnát, és takarót, vagy pokrócot is. Foglalási időszakon belül ágynemű és törölköző csere 7 nap után van. Extrém takarítás a kaució elvesztésével és +30.000Ft  kifizetésével jár.

 BIZTONSÁG: . Kültéri biztonsági kamerák figyelik a fő bejáratokat.Az apartmanban van szobaszéf, és füstérzékelő is. A szobaszéf egyénileg is kódolható, azonban hibás kódolás miatt a személyzet által történő kulcsos nyitás 1000Ft/alkalom. Kérjük vigyázzanak a saját és gyermekeik testi épségére, minden elektromos berendezés, különösen a főzőlapok és a sütő használata közben. Ne engedjék a főzőlapok, kávégépek, távirányítók ,sütő, mosógép és mosogatógép, kapuk, kódzárak, kulcs széfek és kapunyitó motorok...stb  gombjait kiskorú gyermekeiknek nyomkodni, tekergetni. Ha elhagyják a házat, a KAPUKAT és az ajtókat MINDIG minden esetben zárják be az ablakokkal együtt. Ha az ablakot bukón hagyják, a redőnyt húzzák le  mert a váratlanul érkező viharok miatt beeshet az eső! Kérjük, hogy az elektromos berendezéseket  kapcsolják ki, a telefon és egyéb töltőket húzzák ki a konnektorból. Napközben célszerű  a redőnyöket az erős napsütés miatt lehúzva tartani. A ház kulcsát a házból kivinni Tilos, ha elhagyják a házat a kulcsot minden esetben tegyék a bejárat mellett található kulcs széfbe!A horgász stég saját tulajdonunk, használata saját felelősségre ingyenes. Az udvari bejáratokat és az udvar egy részét képet és hangot rögzítő biztonsági kamera figyeli, melyet a foglalással tudomásul vesznek.A kamera felvételeit kizárólag rendőrségi megkeresésre bocsátjuk rendelkezésre.

HULLADÉK KEZELÉS: A házban található szemetesekbe minden esetbe tegyenek műanyag zsákot! Romlandó, bomló szemetet legyenek kedvesek ne tároljanak  a házban lévő konyhai kukákban, kérjük, hogy vigyék ki az udvaron kihelyezett fekete hulladék gyűjtő edénybe. A Teraszon , udvaron szabadtéren soha ne hagyjanak kint élelmiszereket. Műanyag palackok gyűjtése: kihelyezett sárga hulladékgyűjtőbe. A műanyag flakonokat kérjük ÖSSZENYOMVA beledobni!.  Kérjük, hogy vasárnap és csütörtök este 22:00h ig a szemetet a házból vigyék ki az udvaron található  kukákba. Az elszállítás reggelén(hétfő, péntek) az utcára a személyzet viszi ki, és hozza be a kukákat. 

LÉGKONDICIONÁLÁS: Az apartmanban lévő egyénileg szabályozható  hűtő/fűtő légkondicionálók használata -igény szerint- vehető igénybe. Kérjük  érkezéskor jelezzék igényüket,  hogy  a teljes  foglalási időszakra 22.500 Ft/házrész letét fizetése után oda tudjuk adni a távirányítóját, és aktiválni tudjuk a működésüket.. Hét közben utólagosan  nincs rá  lehetőség. A klíma működését csak a letét kifizetése után aktiváljuk. Kérjük Önöket figyeljenek rá, hogy nyitott ablak/ajtó mellett ne üzemeltessék a klímát mert a berendezések érzékelővel ellátottak és letiltanak. Felhívjuk  figyelmüket, hogy a klíma FOLYAMATOS ésszerűtlen használata (nyitott ajtó- ablak mellett, egész napos üzemeltetés 18 fokra állítva..stb) a napi 4kw áramfogyasztásba ritkán fér bele. Ezt vegyék figyelembe! A klíma leltét összege távozáskor visszajár a rezsiköltség elszámolása és kifizetése után.

FŰTÉS-HŰTÉS: A Part házban a gázkazános radiátoros fűtés költsége fűtésszezonban állandó 21 fokra(egyénlineg nem szabályozható) állítva benne van a szállásdíjban. Fűtés szezon: nov 15-április 15.-ig Egyénileg szabályozható a klíma, amellyel fűteni és hűteni is lehet.

VÉGTAKARÍTÁSI KÖLTSÉG: a 7 éjszakánál rövidebb tartózkodás esetén számoljuk fel , a díja :  12.000Ft

NAPI TAKARÍTÁS: csak érkezés előtt 2 héttel előzetes egyeztetés után van lehetőség napi takarítás kérésére. Ára: 5.500Ft/1óra. FIGYELEM! A  kaució elvesztésével , és plussz a takarítási díj megfizetésével jár ha extra takarítást kell végeznünk! 

KÉRÉSRE TÉRÍTÉS MENTESEN BIZTOSÍTJUK: Balatonboglár autóbusz vagy vasútállomásról díjmentes transzfert.Kapun belül  zárt parkolást 1 személyautóval, 2db ruhaszárító állványt, 1gyermek etetőszékeket, 1utazó gyerekágyakat, 1baba fürdető kádat, 1futóbiciklit, korlátlan Wi-fi-t, 106 csatornát a Tv-n, 1db VÁLASZTHATÓ kapszulás kávéfőzőt (Tchibo vagy Dolce Gusto ), Hajszárítót, Wc papírt, folyékony szappant, mosogató szivacsot, mosogatószert,  takarító eszközöket, érkezéskor tiszta ágyneműt, kéztörlőt és fürdőlepedőt , napozó ágyakat, igény esetén plussz párnát, takarót anatómiai relax párnát, só lámpát, varró és cipőtisztitó készletet, vasalót és vasalódeszkát, és esernyőt, valamint konnektorvédőt(konnektor gyerekzár)

                                   Rossz tapasztalataink miatt SZIGORÚAN VESSZÜK a következőket:

  -GYERMEK és KUTYA: A házban és annak udvarán  14 év alatti gyereket felnőtt felügyelet nélkül hagyni TILOS! 

-ÁGYAK, SZOBÁK, TERASZOK: Az ingatlanba mindig csak annyi vendéget fogadunk, ahány normál méretű, minőségi alvásra alkalmas fekvőhely (ágy) van. Nincs lehetőség otthonról hozott pótágyon, matracon, földön ,teraszon, udvaron -sátorban ..stb alvásra az adott szobába vagy apartmanba befogadható maximum létszám felett  plusz személyeknek. A francia ágyak nagyok, de 2 -és nem több személyesek! Az ágyrácsok nem bírják a  plussz terhelést, sem az azon való ugrálást. Kérjük rendeltetésüknek megfelelően használják Őket. Foglalás előtt tudomásuk volt a szobák és az ágyak kiosztásáról, melyet a foglalással együtt elfogadtak. Se bútorokat, se ágyakat ( kérésre sem! ) mozgatunk el a helyükről vagy helyezünk át másik szobába, Önök se tegyék! Tilos az ágy matracokat védő gumifüles ágyvédőt levenni! Ágy matrac sérülése(vizelet, étel,csokoládéfolt..stb) esetén 80. 000 Ft/matrac kártérítést kell fizetni. Minden nyílt láng használata az egész házban minden helyiségben és az udvarokon is  szigorúan tilos (fáklya, gyertya..stb) Kérjük ,hogy ne hagyjanak kint az udvaron , se a teraszon semmilyen élelmiszert! Párakaput felszerelni TILOS.

VENDÉG:A ház udvarán vagy bármely helyiségében CSAK a Nálunk nyilvántartásban felvett fizető vendégeink tartózkodhatnak. Látogatót, vendéget fogadni a kapun belül egyik házrészben SEM lehet. Ennek megszegése a kaució azonnali elvesztésével jár. Tudomásul veszik, hogy a Part házban max. létszám 6fő +1  12év alatti gyerek

UDVAR: A Házigazda és a Gondnok reggel és/vagy  esténként locsolja a kertet és a növényeket. Kerti Sátor állításra Nálunk sehol nincs lehetőség.  Igény esetén Bébi vagy Gyerekmedence csak az északi teraszon állítható fel. 30m re van egy új játszótér és egy új kosárlabdapálya,  a parton homokozók.  Tilos az udvaron autót mosni.Kérjük ügyeljenek a kertben lévő növényekre. Felújításunk után a kertet újra telepítettük a növények még kicsik, kérjük ne tapossák le őket.Tilos a kertben labdázni-30m re van játszótér.Kérjük nagyon vigyázzanak a grillkertben lévő műfűre !

KONYHA: Otthonról hozott "kotyogós" kávéfőző használata szigorúan TILOS! 2 fajta kapszulás kávéfőzőt biztosítunk! A használt sütő olajat, ételmaradékot  tilos a mosogatóba, WC- be, vagy bármely lefolyóba önteni, minden konyhában található egy piros edény étolaj gyűjtésére, szíveskedjenek ebbe , vagy egy műanyag flakonba gyűjteni. A főzőlapot használat után kérjük azonnal letakarítani, ne súrolják, karcolják éles tárgyakkal, se fém szivaccsal. Ne égessenek rá semmit. A Mosogatógépbe ne tegyenek kézi mosogatószert, CSAK mosogatógépbe való TABLETTÁT vagy GÉPI MOSOGATÓSZERT használjanak! Sütőt -főzőlapot és minden elektromos berendezést csak folyamatos felügyelet mellet használjanak.

ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK: Bármilyen otthonról hozott elektromos vagy gázüzemű berendezést,  (pl :ventilátor, mobil hűtődoboz, mobil klíma, elektromos páramentesítő vagy párásító, illóolaj párologtató..) vagy fűtő ( hősugárzó), főző berendezést (elektromos asztali kontakt grillt, gázpalackos kemping főzőt , gázos, elektromos vagy faszenes bográcsozót vagy grillt)  használni a házban bel és kültéren is TILOS, konnektorba dugható folyadékos illatosítót, folyadékos  szúnyogriasztót (mindenhol van szúnyogháló) használni TILOS! Tilos bármilyen hosszabbító, és elosztó használata, valamint tilos a házból az udvarra hosszabbítót kivezetni, van a homlokzaton több külső konnektor. . Elektromos autót tölteni TILOS. Bitcoin és egyéb kripto valuta bányászatra alkalmas szervergépet használni tilos! 

GRILL:grillkertünkben csak a kijelölt helyen szabad tüzet gyújtani, és CSAK faszenet szabad a grillezőben használni.Bográcsozni tilos!Figyeljenek a tűzvédelmi szabályok betartására!Szélben, viharban tilos a grillező használata!

DOHÁNYZÁS: TILOS a ház minden helyiségében cigarettázni, pipázni. gyertyát, füstölőt és egyéb nyílt lángot használni! Tilos a dohányzás beltéren, a fedett teraszon, és a grillkertben is .Ez a szabály vonatkozik az elektromos és IQOS cigarettákra is.  A dohányzás csak az első udvaron -kültéren engedélyezett. A csikkeket kérjük NE DOBÁLJÁK el az udvaron, van hamutartó kihelyezve. Porral oltó készülékeket a ház mindkét konyhájában találnak. Füstérzékelő riasztása, vagy tűz esetén kötelesek haladéktalanul hívni a 112. segélyhívót, majd a gondnokot a +3620 5101992 számon. A gondatlanságból eredő tűzeset miatt keletkezett minden kárt köteles az okozója hiánytalanul megtéríteni. 

TOILETT: ételmaradékot, tampont, tisztasági betétet,  konyhai papírtörlőt, tojás héjat, nedves baba és egyéb törlőkendőket, nedves toilettpapírt-popsitörlőt, és pelenkát, illetve egyéb tárgyakat (gyerekjátékok) a wc -be dobni tilos! Dugulás esetén 80.000 Ft dugulás elhárítási díjat számolunk fel! 

VISELKEDÉSI SZABÁLYOK: A ház "nyaraló -pihenő övezeti" besorolása miatt 23.00 h-09.00 h között az egész üdülő telepen szabadtéren -beleértve a ház udvarát, teraszait is, -hangoskodni, kiabálni, énekelni és hangosan zenét hallgatni tilos! A vendégházban és annak udvarán az Önök személyes tárgyaiért,  kerékpárokért,  sporteszközökért, gumimatrac és egyéb eszközeikért, tárgyaikért, udvaron és az utcán parkoló autóik , valamint az Önök, kutyájuk és gyermekeik, testi épségéért nem vállalunk felelősséget. A Vendégházat és annak tartozékait, eszközeit saját akaratukból és saját felelősségükre veszik igénybe. A ház tartozékait, eszközeit, edényeit berendezési tárgyait, napozó ágyait, ágyneműit, takarókat, párnákat, evőeszközöket, és a törölközőket... a házból kivinni tilos! 

KÁR OKOZÁS, LOPÁS: Minden - rendeltetés szerű és nem rendeltetésszerű használatból vagy szándékosan- okozott kárt a gondnoknak HALADÉKTALANUL jelezni kell, és az okozott kárt  azonnal  meg kell téríteni függetlenül a kauciótól.( pl: leszakított ágyrács, összekent fal, ablak/ajtó üveg törés, bútorok rongálódása, kirángatott konnektor, összetört/elveszett távirányító, "szennyezett" ágymatrac, megrongált dísztárgyak, fali képek, csillárok, napernyők, lámpák, szaniterek,napozóágyak..stb) függetlenül attól .hogy felnőtt, gyermek okozta. 1-2 db Tányér, és/vagy pohár törést nem kell jelezni, és nem számít káreseménynek. A Ház bármely kulcsának elvesztése esetén 25.000 Ft/zár pótdíjat számolunk fel.  Bármely TV Távirányító pótlása: 15.000 Ft, napozóágy: 30.000Ft.Minden lopás és szándékos károkozás rendőrségi feljelentést von maga után.

AMIT OTTHONRÓL HOZNIUK KELL: Konyharuhát vagy papírtölőt,  strand és egyéb törölközőket,  kicsi 40 literes szemetes zsákot, mosogató gép tablettát, folyékony mosószert és kávé kapszulát. 

AMIT NEM KELL HOZNI : folyékony kézi mosogatószert , mosogató szivacsot és a folyékony szappant. Normál felhasználásra elegendő WC- papírt biztosítunk-de amennyiben ittlétük közben extra felhasználás miatt mégis elfogy, azt Önöknek kell pótolni .

ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK RENDELLENES MŰKÖDÉSE: Bármely elektromos készülék meghibásodásának, vagy rendellenes működésének  észlelése esetén azonnal szólni kell a Gondnoknak (mosogatógép, mosógép, klíma ,villanybojler, kávéfőző, sütő, főzőlap, szag és páraelszívó, kiégett villanykörte...)

TÖRÖLKÖZŐK: csak benti használatra, udvarra és a partra kivinni tilos!

-WIFI, TV, Kapu és széf kódok: A kódokat érkezéskor közöljük. A Wifi ingyenes és korlátlan, 106 csatorna áll rendelkezésre a házrészben 1 db síkképernyős távirányítós tv készüléken. A folyamatos, hibátlan működéséért a Szolgáltató a felelős.

TÁVOZÁS(CHECK OUT): 9.00 h-ig szíveskedjenek a távozás reggelén a szennyes ágyneműt le huzatolni, és  a földre ledobni,  az edényeket elmosogatva a helyükre rakva, hűtőszekrényeket kipakolva  kerti bútorokat a helyükre rakva, grillezőt kitakarítva kérjük a házat és az udvart ÁTVÉTELKOZI ÁLLAPOTBAN ÁTADNI szíveskedjenek. 9.00 h-ig a ház minden helyiségből pakoljanak ki. 9.00-9.15 h- közt a házat  átvesszük, a mérőórát közösen leolvassuk, és rendezzük az anyagiakat. A házat 9.15-től takarító cég takarítja, és ipari ózonnal fertőtleníti szoros időbeosztás szerint, ezért későbbi távozásra NINCS lehetőség. Kérjük erre figyeljenek oda! Ha érkezéskor kauciót fizettek -ha mindent rendben találtunk a takarítás után is-másnap hiánytalanul vissza utaljuk azt. A takarításkor esetlegesen  fellelt károkat minden esetben fotózzuk, videózzuk, dokumentáljuk. Távozás után a házban, vagy az udvaron talált tárgyakat nem őrzünk meg, ezért ügyeljenek arra, hogy mindent pakoljanak el. Kijelentkezés után a zárt udvari parkolót is el kell hagyniuk.  

 KEDVEZMÉNYEK: Bármely időszakban 14 éjszaka foglalása esetén 13 éjszakát fizet, egyet ajándékba kap.

PROBLÉMA MEGOLDÁS: Tudomásul veszik, hogy a ház emeleti része magán terület.  Önöktől teljesen elkülönített  bejárat tartozik hozzá. Az itt tartózkodás alatt felmerülő esetleges problémáikkal a Gondnokhoz  tudnak fordulni telefonon: +36205101992 Tudomásul veszik, hogy a Gondnok nem  tartózkodik folyamatosan házon belül,  ezért nem tud mindig azonnal az Önök rendelkezésre állni, de  ha jelzik -igyekszik minden felmerülő problémát rövid időn belül megoldani.

A  Vendégházunkban érvényes házirendet foglaláskor emailben megkapták, a foglaló átutalásával elfogadták azt, a  kulcs átvételével itt tartózkodásuk alatt magukra nézve kötelező érvényűnek veszik. Az anyagi  felelősséget minden esetben a számlán szereplő "megrendelő" vállalja.

Kellemes pihenést, felhőtlen nyaralást kíván:

A  Vezetőség